Család

„Törékeny” nő vagy? (X)

Nr. 1 Calcium fluoratum D6 és Nr. 2 Calcium phosphoricum D6 sókkal korunk „néma járványa”, a csontritkulás ellen!

30 éves korig általában több csontot építünk, mint amennyit elveszítünk. Az életkor előrehaladtával azonban a csontszövet lebomlásának folyamata gyorsabbá válik, mint az építésé, fokozottan veszítünk csontunk tömegéből, sűrűségéből. Nőként amúgy is nagyobb kockázatnak vagyunk kitéve a csontritkulással szemben úgy, hogy gyakran nem is tudunk róla, hiszen a csontállomány ritkulása nem jár figyelmeztető tünetekkel.

Az sem egyszerűsíti a helyzetet, hogy a menopauzának köszönhetően 50 év felett megnő a csontritkulás kialakulásának kockázata. Csontjaink egészségéről mégsem kell lemondanunk az idő múlásával.

De mit tehetünk a csontritkulás megelőzéséért, lassításáért, kezeléséért?
A megfelelő mozgásforma kiválasztásával könnyen karbantarthatjuk testünket: a súlyzós edzés, a gyaloglás, kocogás, tánc kiváló mozgásforma erre a célra. Érdemes ügyelnünk a megfelelő kalcium- és D-vitamin-pótlásra is, csökkentsük az alkoholfogyasztást, és ne dohányozzunk!

Az edzés és az egészséges életmód mellett a Schüssler-féle biokémiás rendszer sóival is támogathatjuk csontjaink egészségét: alkalmazzunk kúraszerűen Nr. 1 Calcium fluoratum D6 és Nr. 2 Calcium phosphoricum D6 sókat! Mindkét Schüssler-sóból 3-3 tablettát buborékmentes vízben feloldva, a nap végéig elkortyolgatva elősegíthetjük, hogy csontjaink egészségesek maradjanak. A kúra által a napi vízbevitelünk egy jó részét is biztosíthatjuk szervezetünk számára.

 

Magyar Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa

www.mkhoa.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top