Család

Kötelező tantárgy lehet a pénzügy

A gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó munkaanyag jelent meg a kormányzati honlapon.

Egyelőre nem világos, hogy önálló tantárgyként vagy más tárgyak körébe integrálva, de kötelező tartalomként fogják oktatni a pénzügyi ismereteket a 7-10. évfolyamosoknak. Ez áll abban az eduline által kiszúrt dokumentumban, mely a kormany.hu-n jelent meg.

A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégia kitér arra is, hogy már a 3-6. osztályosok tananyagában kötelező lesz a pénzügyi nevelés megjelenése, és matematikaórán növelni kell a pénzügyi, háztartási problémákhoz kapcsolódó példák mennyiségét.

A stratégia a pedagógusképzést is érinti: a leendő tanároknak és tanítóknak kötelező lesz pénzügyi-gazdasági kurzusokra járniuk.

Jelenleg pénzügyi ismereteket csak a szakgimnáziumokban oktatnak külön tanórákon, kötelező tantárgyként. Más iskolákban – elvileg – a közismereti órákon jelenik meg a téma, de az intézmények úgy is dönthetnek, hogy a szabad órakeretből szakítanak ki heti 45 percet a pénzügyi ismeretek tanítására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top