Család

Benzinkút aknájából mentette ki édesapja az 5 éves kislányt

Gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat egy benzinkút üzemeltetője ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, akinek mulasztása miatt a töltőállomás egyik aknájába zuhant egy ötéves kislány.

Édesapja gyorsaságán és lélekjelenlétén múlt, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta benzinkutas kalandját az az 5 éves kislány, aki beleesett a töltőállomás egyik iszapfogó aknájába. A kislány csak játszani ment a benzinkút melletti füves területre, míg édesapja a kút mellett kialakított önkiszolgáló autómosóban mosta a kocsit.

Azt sem a kislány, sem az édesapja nem tudta, hogy a füves területen található földbe süllyesztve a benzinkút olajleválasztó és iszapfogó berendezése is. Nem is tudhatták, mert ez sem kitáblázva, sem körülkerítve nem volt.

Se körülkerítve, se megfelelően rögzítve – Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség

A kislány az aknákat fedő, 60 centiméter átmérőjű műanyag fedőlapokon játszott, amik nem voltak megfelelően rögzítve, így amikor az egyik elmozdult, a kislány az aknába esett, és elmerült a zagyban. Szerencséjére édesapja egyből észrevette ezt, és azonnal kiemelte a folyadékból, viszont a kislány a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség szerint a benzinkút üzemeltetője több foglalkozási szabályt megszegett, így többek között nem tett eleget üzemeltetői, munkáltatói kötelezettségének akkor, amikor a berendezéseknél nem gondoskodott azok fedlapjainak felülvizsgálatáról, műszaki karbantartásáról, javításáról, kicseréléséről. Foglalkozási szabályszegéseivel a gyermek életét, testi épségét és egészségét közvetlenül veszélyeztette.

Az üzemeltető ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top