Család

Csoportosan megerőszakoltak egy 8 éves kislányt

A kislányt elrabolta, elkábította, napokig fogva tartotta és megerőszakolta egy banda Indiában. Egy másik ügy is tiltakozásokat váltott ki: a rendőri őrizetben meghalt egy apa, aki egy politikust vádolt meg azzal, hogy elrabolta és megerőszakolta a lányát.

Tiltakozások robbantak ki Indiában két gyerekzaklatási ügy miatt azt követően, hogy rendőröket és politikusokat neveztek meg a történtekkel összefüggésben.

Az egyik esetben egy 8 éves muszlim kislányt elrabolt, elkábított és megerőszakolt egy hindukból álló banda az észak-indiai Dzsammu és Kasmír állam Katua településén. A lányt napokig fogva tartották, végül meggyilkolták, holttestét pedig egy erdőben hagyták.

Az ügyben készült első jelentésben a gyanúsítottak között szerepelt egy helyi politikus és egy rendőr is, aki az üggyel foglalkozott. Másokat azzal vádoltak meg, hogy igyekeztek a bűnügyet elleplezni, eddig négy rendőrt vettek őrizetbe – közölte az áldozat családjának ügyvédje.

A másik ügyben egy férfi halt meg rendőri őrizetben Uttar Prades államban. Az illető az után került őrizetbe, hogy megvádolta a kormányon lévő, konzervatív Bháratíja Dzsanata Párt helyi parlamenti képviselőjét, Kaldip Szing Szengart, hogy 9 hónappal ezelőtt elrabolta és megerőszakolta 16 éves lányát.

A helyi rendőrség nem jutott semmire az ügyben, és csütörtökön a szövetségi hatóságok vették át a nyomozást. A képviselő tagadja, hogy köze van az emberrabláshoz és nemi erőszakhoz, de az ügy lendületbe hozta a zaklatás áldozatainak igazságot követelő mozgalmat.

Rahul Gandhi, a legfőbb indiai ellenzéki erőnek számító Indiai Nemzeti Kongresszus nevű párt vezére csütörtökön gyertyafényes menetet tartott az indiai fővárosban, Újdelhiben. Polgárjogi szervezetek további tiltakozásokat helyeztek kilátásba az elkövetkező két napban Újdelhiben, Haidarábádban, Csennaiban és Kolkatában. Több ezer ember a közösségi hálón követelt igazságot az áldozatoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top