Család

Elárvult gólyatojást mentettek Újfehértón

Áramütés végzett Újfehértó egyik gólyatojójával, a fészekben magára maradt tojást a Mályi Természetvédő Egyesület Madármentő Állomásának munkatársai mentették meg.

Csütörtök reggel 6 előtt nem sokkal kaptak bejelentést Újfehértóról a mályi Madermentő Állomás munkatársai egy áramütést szenvedett gólyáról. A sérült állatot megtaláló férfi hiába sietett a madármentőkhöz, a gólya elpusztult útközben.

A madármentők megállapították, hogy egy tojó esett áldozatul az áramütésnek, ezért Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatával egyeztetve arra jutottak, hogy megmentik a fészekben lévő tojást, amit az egyedül maradt hím gólya valószínűleg nem gondozott volna tovább.

Délután az áramszolgáltató munkatársaival segítettek a mályi madármentőknek a tojás megmentésében, amit inkubátorban szállítottak be a mentőállomásra, ahol egyből keltetőbe tették.

„Nagyon bízunk benne, hogy sikerül kikeltetni, és egy kis gólya lesz majd a tojásból. Szeretnénk köszönetet mondani a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak, hogy segítettek a fészek mentésében, és szeretnénk köszönetet mondani az e.on-nak, hogy emelőautót biztosítottak a tojás kiemeléséhez. Külön köszönetet nyilvánítunk annak az Úrnak aki hajnalban elhozta hozzánk a gólyát, és 80 km-t autózott azért, hogy megmentse az életét. Szurkoljatok a kis tojásnak, hogy sikeresen kikeljen” – írják Facebook-oldalukon a madármentők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top