Család

Rendőri segítséggel mentettek meg egy népes kacsacsaládot Budapesten – videó

Egy tizennégy tagú kacsacsaládot mentett meg egy hős rendőr és az Index autós újságírója, akik közösen terelték át a totyogó fiókákat és anyjukat Budapest egyik legforgalmasabb szakaszán.

Csak az Árpád fejedelem útja, a HÉV-sínek és a budai alsó rakpart forgalmi sávjai választottak el egy 13 fiókából és az anyjukból álló vadkacsacsaládot a Duna hűs hullámaitól. A madaraknak egy rendőr és az Index újságírója segített átkelni a számukra leküzdhetetlen akadályon.

Az Index beszámolója szerint a kacsacsalád az Árpád fejedelem útján, a Zsigmond térnél totyorgott a járdán egy kék villogóval parkoló rendőrautó mellett. Egyértelmű volt, hogy a madarak a száz méterrel arrébb folyó Dunához szerettek volna lejutni, de számos akadály állta útjukat.

Ekkor ért a helyszínre biciklivel a Totalcar újságírója, Zách Dániel, aki az egyik rendőr segítségével a Duna felé terelte a szárnyasokat.

Ez úgy nézett ki, hogy a civilruhás rendőr – aki társaival egy unokázós csalás miatt volt egy helyszínen – leállította a forgalmat az úton, míg Dani átterelgette a madarakat a biztonságossá vált aszfaltcsíkon.

A HÉV-síneken úgy kellett átlapátolni a kis pihés jószágokat, mert megmászhatatlan akadályt jelentettek számukra a sínpár. A rakpart forgalma is megállt a rendőr intésére, majd a kiskacsák és anyukájuk végre elérték a Dunát.

Gratulálunk a sikeres kacsamentéshez az ismeretlen rendőrnek és Zách Daninak is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top