Család

Fél testtel él a 30 éves férfi

Egy idegrendszeri betegség miatt 3 éves kora óta csonka testtel él Rowdy.

Az Alabamában élő, 30 éves Rowdy Burton ritka betegséggel született, nem fejlődtek ki rendesen a lábai, és 3 évesen amputálni is kellett őket. Ennek ellenére megtanult teljes értékű életet élni.

Sokan kérdezik, hogy milyen lábak nélkül élni. Erre mindig azt válaszolom, hogy nem tudom, mert nincsen összehasonlítási alapom

– mondja a lábai helyett is kezeit használó férfi.

Általában egy gördeszkán közlekedik és lehetőségeihez képest próbál teljes életet élni: teniszezik, sportol, dolgozik. Egyedül a randizással vannak gondjai, mert az emésztését egy tartályba kivezetett csövön keresztül oldották meg az orvosok, ami mindig a hátára van rögzítve. Egy intim pillanatban pedig ez az utolsó dolog, amit valaki látni szeretne a kedvesén, ahogy Rowdy mondja. 

 

Egyébiránt viszont Rowdy nagyon pozitív a jövőjével kapcsolatban. Gyerekként sokan és sokszor csúfolták, de a főiskolától kezdve az emberek megértőbbé kezdtek válni körülötte, így az ő élete is egyszerűbb lett.

A barátaim azt szokták mondani, nekik már fel sem tűnik, hogy nincsen lábam

– mondja viccelődve.

Legnagyobb álma, hogy egyszer feljuthasson az űrbe. Tudja, hogy az állapota miatt nem lesz egyszerű, de bízik benne, hogy nem lehetetlen küldetés egy olyan akaraterővel bíró férfi számára, amilyen ő.

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top