Család

Ezekért a dolgokért nem kérek többé bocsánatot egy pasitól

Túl sokszor kérünk bocsánatot a férfiaktól csak azért, mert nőből vagyunk. Márpedig el kell fogadnia az erősebb nemnek, hogy a nők máshogy működnek, mint a férfiak. Ezért én nem kérek bocsánatot többé a következő dolgok miatt.

1. A menstruációmért

Megszámolni sem tudom, hányszor kértem előre bocsánatot a velem élő férfitól, mert menstruálni fogok, és valószínűleg rossz kedvem lesz. Azért baj, hogy emiatt bocsánatot kérünk, mert egyáltalán nem hiba, hogy a nők menstruálnak, hanem csak az élet természetes része. Elhiszem, hogy frusztráló a férfinak, hogy ilyenkor idegbeteg a nő, vagy elsírja magát mindenen, de az a helyzet, hogy a nőnek is frusztráló, hogy hullámvasutaznak a hormonjai, úgyhogy egyáltalán nem tartozunk bocsánatkéréssel azért, mert működik a szervezetünk, és ivarérettek vagyunk.

2. A kis bűnözéseimért

Újra és újra olyan helyzetbe kényszerítettek, hogy bocsánatot kérjek azért, mert nézem az idióta valóságshow-kat, vagy mert bőgök a nyálas romantikus filmeken. Ezek az én kis bűnözéseim, megengedem magamnak, hogy szemétre való műsorokkal mossam ki az agyam néha, és nézzem akár a luxufeleségeket is, ha épp ahhoz van kedvem, és az szórakoztat. Nincs szükség beszólogatásra, nincs szükség ítélkezésre, inkább tartsa tiszteletben a férfi, hogy épp ehhez van kedvem. Hadd ne kelljen már bocsánatot kérnem azért, hogy engedek a saját belső késztetéseimnek, és néha kisütöm az agyam a tévével.

bocsánatkérés férfiak nők

Részlet a Csajok című sorozatból – Forrás: iMDb

3. A túlérzékenységért

Amikor bántalmazó kapcsolatban éltem, rendszeresen megkaptam, hogy túl érzékeny vagyok, és túlreagálok mindent. Aztán rájöttem, hogy ezzel a trükkel akart elbizonytalanítani a pasi, hogy ne higgyek a saját értékítéletemben, ne hallgassak a belső hangomra. Számatalanszor kértem bocsánatot ebben a kapcsolatban azért, mert érzékeny vagyok, és megbántódom olyanokon, amik szerinte meg sem történtek. Csak később derült ki, hogy semmi baj nincs az érzékenységemmel, csak egy szociopatával sodort össze a sors.

4. Amiért nem mosolygok

Mert ha nő az ember, akkor muszáj állandóan mosolyognia, hiszen csak akkor helyes az arca. Ha pedig szóvá teszi a férfi, hogy nem ér fülig a szánk, csípőből vágjuk rá, hogy „bocs, rossz napom van”. Nos, én ebbe többé nem megyek bele. Mindenki törődjön a saját dolgával és a saját mosolyával. Attól még, hogy nő vagyok, nem kell nekem vigyorogni állandóan, mint aki megnyerte a lottóötöst.

5. A nemet mondásért

Senki sem szereti, ha nemet mondanak neki, nekünk viszont jogunk van akkor és arra nemet mondani, amire csak akarunk. Akármilyen okból. Nem kell megindokolni sem. Egyszerűen csak nem. Nem tartozunk senkinek sem magyarázattal miatta, bocsánatot kérni meg főleg nem kell érte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top