Család

4 jel, hogy a túl tökéletes pasi pszichopata lehet

Épp csak elkezdtél randizni valakivel, és úgy érzed, egyszerűen túl jó a pasi ahhoz, hogy igaz legyen. Lehet, hogy tényleg így van, és mindaz, amit látsz, csupán egy pszichopata manipulációja.

Annyira eláraszt a rajongásával, hogy szinte zavarba jössz tőle, minden erejével a kedvedet keresi, és néha úgy érzed, túlságosan is csak rád koncentrál. Ez az egyik első jel, amire oda kell figyelned: bombáz a szerelmével, ajándékokkal halmoz el, meglepetéseket szervez. Azt érzed, mindig is ilyen emberre vágytál. Úgy tudod megkülönböztetni egy normális pasitól, aki teljesen természetes módon udvarol, hogy érzed belül, hogy fojtogató a figyelme. A pszichopaták áldozatainak visszaemlékezéseiben a leggyakoribb mondat:

„Annyira szép volt minden az elején, miért nem kaphatom vissza azt az embert? Tudom, hogy szeretett, olyan sok jelét mutatta.”

Egy veszélyes illúziót épít köréd, amivel annyi a célja, hogy elnyerje a bizalmadat, és az irányítása alá vonjon. Erre a négy jelre figyelj különösen, mielőtt egy új kapcsolatba kezdenél.

1. Az első pár hónapban túl nagy kijelentéseket tesz.

Olyanokat mond, mint:

  • „Te vagy a legcsodálatosabb ember, akivel valaha találkoztam.”
  • „Tudtam az első pillanatban, hogy te vagy az igazi.”
  • „Te vagy a legjobb dolog, ami valaha történt velem.”
  • „Nincs több ilyen szép, intelligens és csodálatos ember a világon.”

Ha valaki már a kapcsolat elején ilyeneket mond, az nem természetes, hiszen még alig ismer, túl gyorsan akar haladni. Nem volt még elég időtök rá, hogy az ilyen kijelentésekig eljussatok.

2. Gyakran utal rá, hogy milyen hasonlóak vagytok.

A pszichopatákra jellemző, hogy ügyesen tudnak bármilyen álarcot magukra ölteni, attól függően, hogy ki a kiszemelt áldozat. Ha odafigyelsz, észreveheted, hogy először információkat gyűjt rólad, minden történetet tudni akar a múltadból, majd átlép abba a fázisba, amikor magáról mesél olyan dolgokat, amiktől azt érzed, milyen hasonlóak vagytok. Ugyanolyan hangszeren játszott, mint te gyerekkorodban, és ugyanoda járt nyaralni, ahol te is gyakran megfordultál.

pszichopata jelek randizás

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

3. Úgy tűnik, pont olyan, amilyen férfira vágytál.

Az idő és a távolság a fegyvered, ha egy pszichopata kiszemelt áldozatul. Kicsit távolodj el az érzéseidtől és ha az ösztöneid azt súgják, hogy valami nem stimmel, akkor bízz bennük, és menekülj. Ha nem vagy benne biztos, akkor csak várj és figyelj. Nem kell rögtön hozzámenni és hitelre házat venni, adj időt magadnak, hogy megismerd a férfit, akivel párkapcsolatot szeretnél kezdeni.

4. Az empátiádat próbálja felkelteni.

A történeteiben mindig ő az áldozat, akivel a többiek kiszúrtak. A munkájáról rendszerint szörnyű sztorikat mesél, mindenki ellene van, és kihasználják. Azt elfelejti mondani, hogy összeférhetetlenül viselkedik, és általában saját magát rúgatja ki az állásokból. Az exeiről is csak rosszat hallasz, mindegyik rettenetes nő volt, aki csak a lábát törölte szegény férfiba.

Ne feledd, hogy egy egészséges lelkületű ember nem rángatja elő a sérelmeit úton-útfélen, és nem árad belőle a panasz, pláne nem a randizás első időszakában. Ám a pszichopata jól tudja, hogy ha sajnáltatja magát, akkor felébresztheti benned azt az empátiát, amivel aztán kitartóan meg akarod majd őt menteni. Azért csinálja, hogy felpiszkálja benned a „majd én megmutatom” attitűdöt, és így szabad utat kapjon feletted a kontrollhoz.

A legfontosabbat ne téveszd szem elől: nem kell rohanni, nem kell azonnal nagy döntéseket hozni, nyugodtan haladhatsz lassan a randizással, hogy legyen időd megismerni a másik embert. Mert minél több időt töltesz egy pszichopatával, annál nehezebben tudja fenntartani a látszatot, míg végül átlátsz a hazugságain. És mindig, de tényleg mindig hallgass a megérzéseidre, mert igazat mondanak, ha párkapcsolatról van szó.

Forrás: YourTango

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top