Család

Csecsemőkora óta bántalmazta a fiát az esztergomi férfi

A kisfiút néhány hónapos korától rendszeresen bántalmazta, egyszer annyira megütötte, hogy vérzett a szája a kicsinek. Még az óvónőknek is azt mondta, nyugodtan verjék a gyereket. Hét évre is börtönbe kerülhet a férfi.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rendszeresen verte a kisfiát, a nevelt gyermekét pedig megfenyegette.

A vádlott és élettársa Esztergomban éltek. 2012-ben született meg közös gyermekük, akit a nő előző kapcsolatából származó három másik gyermekkel együtt neveltek.

Az apának már a kisgyermek megszületésekor sem volt türelme a gyerekhez, zavarta a csecsemő sírása, ami miatt néhány hónapos korától kezdve rendszeres testi fenyítést alkalmazott, mivel elvei szerint „a gyereket verve jó nevelni”. 

A vádlott a kisbabát rendszeresen megrázta, a pelenkán keresztül a fenekét ütötte, álló helyzetből az ágyra dobta. Amikor a gyermek járni kezdett, a vádlott rendszeresen a nyakára csapott. A férfi egyszer olyan erővel ütötte meg a gyerek arcát, hogy a fiúcska szája felszakadt, vérzett. Az apa az óvónőknek is kifejtette, hogy ha nem bírnak a gyermekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik.

Amikor esténként a férfi hazaért, a gyerek általában elbújt, annyira félt az apjától. Az édesanya mindig a gyermek védelmére kelt, és többször elhagyta a párját a kisfiúval szemben tanúsított magatartása miatt. Az apa a szülői kötelességét súlyosan megszegte, amikor a sértettet rendszeresen bántalmazta, aminek következtében a gyermek pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

A férfi és a legidősebb nevelt gyermeke között is feszült viszony alakult ki az évek során. A fiú idén januárban szóváltásba keveredett a férfival, aki egy késsel megfenyegette. A vádlott pár nappal később megismételte a korábbi fenyegetését, mivel a nevelt fia megakadályozta abban, hogy a kisfiút fenyítési célzattal a tusolóban vízzel lelocsolja.

A vádlottal szemben a halmazati szabályokra tekintettel egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top