Család

Down-szindrómás ikreket szült egy nő

Egy az egymillióhoz a Down-szindrómás ikrek születése.

A büszke szülők, Nardy Mejias és Enzo Lattanzio számára ikreik születése után három héttel derült ki, hogy a kicsik egy extra kromoszómával is rendelkeznek. Azt mondják, hogy életüket a kislányok csak gazdagítják, és megváltoztatták világszemléletüket. A szülőket először sokkolta a hír, hogy gyermekeik Down-szindrómások, mivel semmit sem tudtak róla.

„Egy kicsit nehéz volt először, de felülkerekedtünk a helyzeten. Néhány hónapba telt, míg alkalmazkodtunk a hírhez” – mondta el az anya.

Sok Down-szindrómás gyermek szenved egészségügyi problémákkal az anyaméhben, de Nardy terhessége teljesen normális volt. Bátorítja a downos csecsemővel várandós kismamákat, hogy minél több információt szerezzenek az állapotukról és a szindrómáról is, és „adjanak lehetőséget a szeretetnek és az életnek”.

„Soha nem fogod tudni, hogyan fog az életed megváltozni és gazdagodni. Ha a terhességem alatt kiderült volna, aggódtam volna. De ha a baba egészséges, akkor nem kell.”

A kicsik már elkezdtek gügyögni, és mivel szüleik kétnyelvűek, ezért angolul és spanyolul is tanítják őket. Mivel a szülők nem különböztetik meg gyerekeiket, és mástól sem szeretnék, ha ezt tenné, úgy tervezik, hagyományos iskolába küldik majd őket.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top