Család

Videón, ahogy öt gyereket és egy anyát kimentenek a Drávából

Rendőrök, tűzoltók és helyiek mentettek ki öt gyereket és egy nőt a folyóból Felsőszentmártonnál, a legkisebb gyerek csupán 5 éves volt.

Egy horgász szólt a rendőrségnek szerdán, hogy egy és egy gyerek egy kőgáton rekedt a Dráván Felsőszentmárton térségében. Két hajó indult útnak, de közben kiderült, hogy egy fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, további három fiatal pedig egy szigeten rostokol.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért. Egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát, aki két sellyei tűzoltóval vízre szállt.

Közösen kimentették a vízből a gyereket, akit a partot érést követően átadtak a mentőszolgálat munkatársainak. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki. Végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra.

A rendőrök, tűzoltók és mentők gyors, összehangolt akciójának eredményeképpen senki sem sérült meg. Kiderült, hogy a gyerekek és az anya fürdeni mentek a folyóra.

(Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top