Család

Számos embernek adott reményt a megerőszakolt lány

Kamaszkorában megerőszakolták, aminek következtében éveken át szenvedett poszttraumás stressz szindrómában, és fontolgatta az öngyilkosságot a lány.

Négy évvel a brutális nemi erőszak után a 18 éves Paige Hunter még mindig nagyon közel állt ahhoz, hogy véget vessen az életének. A lányt az utcán támadta meg egy idegen, amikor hazafelé tartott, majd megerőszakolta. A kegyetlen cselekedet óta Paige depresszióban és PTSD-ben szenvedett. De nemrég Paige visszarántotta magát a kétségbeesés és a végső lemondás széléről, amikor gyötrelmes tapasztalatát végül pozitív tettbe fordította. Notes of Hope (A remény jegyzetei) címmel ellátott írását az Angliában lévő, sunderlandi Wearmouth hídhoz rögzítette azért, hogy reményt adjon, és megmutassa azoknak az embereknek, akik szintén a legmélyebb veremben érzik magukat vergődni, hogy van kiút.

Mióta Paige közzétette az írást, legalább nyolc ember életét mentette meg közvetett módon.

“14 évesen megerőszakoltak, és ettől kezdve PTSD-ben és depresszióban szenvedtem. Szörnyű volt, mert hat hónapig nem mondtam el senkinek. Végül elárultam egy tanáromnak, aki azt mondta, szóljak a rendőrségnek. Állandó flashbackjeim voltak, néha hetente 70-szer. Végül eljutottam arra a pontra, ahol már nem tudtam megbirkózni ezzel az egésszel. Elmentem a hídhoz, és azon vitatkoztam magammal, hogy érdemes-e élni. Csak arra emlékszem, hogy a korlátok túloldalán állok és végtelenül magányosnak érzem magam, nehéz leírni pontosan az érzést.”

Paige csak öt perci állt a híd szélén, de azt mondta, sokkal hosszabb időnek érzékelte ezt. Végül két ember beszélte le őt, akik a közelben álltak.

“Azt mondták nekem, hogy sokkal többet érek annál, mint amit tenni akarok. Felhívták a rendőrséget, és ottmaradtak velem, amíg meg nem érkeztek. Nagyon hálás vagyok nekik.”

A lány elmondta, hogy nem volt lehetősége találkozni az életét megmentő két emberrel, de nagyon szeretné nekik személyesen megköszönni, amit érte tettek. Ezután akasztotta ki írását a hídra, melynek következtében nyolc embertől kapott üzenetet, miszerint megakadályozta azt, hogy leugorjanak a hídról.

“Nagyon megható, hogy segíteni tudtam ezeknek az embereknek. Csak arra szeretnék ösztönözni mindenkit, hogy beszéljen, és meg akarom mutatni nekik, hogy nincsenek egyedül.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top