Család

Kiakadt az anyuka a szexista babaruhákon

Erősíti a nemi sztereotípiákat a kisbabáknak szánt bodykon és rugdalózókon lévő felirat – állítja a kétgyermekes nő.

A 27 éves Jessica Fealty gyanútlanul betért az angliai Stroud egyik „százforintos boltjába”, ám felháborodva távozott onnan. A bébiruhák között ugyanis szexista feliratú bodykat talált. A Pep and Co cég átszámítva 500 forintba kerülő babaruháin „kényeztetésre született” és „jövendő főnök” feliratúakat kínáltak.

A kétgyermekes anyuka teljesen kiakadt, mondván, ezek a feliratok már ilyen fiatal korban is erősítik a nemi sztereotípiákat. „Nem szeretném, hogy a kislányom azt higgye, hogy az életcélja az, hogy kényeztessék. Azt akarom, hogy bármit megtehessen, amit csak akar, és bárki lehessen belőle, amit csak akar, akár atléta vagy éppen űrhajós, ne pedig a neme határozza meg a jövőjét. Rossz üzenete van a bodykon szereplő feliratoknak. Szomorú, hogy ilyen ruhákat piacra dobnak” – jelentette ki Jessica.

Forrás: Metro

A ruhagyártó cégnél viszont azt állítják, ezek semleges nemű babaholmik, azaz egyaránt hordhatják őket kisfiúk és kislányok.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top