Család

Elvette két fiukat a bécsi gyámügy

Az osztrák-magyar szülőknek három fiuk van, Bécsben élnek. Két gyereküket tavaly májusban egyszerűen kiemelték az iskolából. Később kiderült, az intézmény jelentette fel az apát és anyát, miszerint verik a gyerekeiket. Több vizsgálatot is elvégeztek a gyerekeken, ezek azt bizonyítják, hogy a szüleik nem bántották őket.

Elvették egy Bécsben élő magyar család két gyerekét – számolt be a Tények. Az iskola tett feljelenést, hogy verik otthon a fiúkat. A szülők szerint minden nagyon gyorsan történt: a gyámhatóság azonnal elvitte őket az iskolából úgy, hogy nem értesítették sem az anyát, sem az apát.

„Egészen meglepő, hogy az iskola minket, legalábbis engem nem értesített erről. Az iskola egyszer vette fel a kapcsolatot a feleségemmel, hogy a gyereknek tanulmányi eredménye nagyon-nagyon romlik” – mondta el a családapa, Kelemen István.

A középső gyerek, Leonard nemrég szabadulhatott, a legkisebb, Csanád még mindig a grazi nevelőotthonban van. A gyámhatóság azzal vádolja a párt, hogy bántalmazták a fiúkat. Ezt azonban sorra cáfolták meg a különböző hatósági vizsgálatok a szülők állítása szerint.

Leonardnak sem volt egyszerű hazakerülnie, pszichiátriára járt az intézményen belül, ez után engedték ki, mivel látták a szakemberek, hogy a gyerek nagyon haza akar menni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top