Család

Kitiltják a készpénzt az iskolai büfék egy részéből

Egyre több helyen lehet bankkártyával fizetni az országban, hamarosan az iskolákban is elindul a készpénzkímélő program.

Kísérleti jelleggel hamarosan indul a készpénzkímélő iskolák program. Ennek keretében néhány középiskolában az ott zajló fizetéseket fogják digitalizálni, például a büfékben is POS-terminálokon lehet majd fizetni – közölte Varga Mihály.

A pénzügyminiszter annak kapcsán beszélt erről, hogy egyre több helyen lehet bankkártyával fizetni az országban a terminálok kedvezményes telepítésére kiírt pályázat után. Jelenleg már 110 ezer üzletben, szolgáltatónál lehet rendezni a számlát összesen közel 140 ezer darab kártyaolvasó segítségével.

A tervek szerint a jövőben nemcsak a fizikai infrastruktúra kiépítésével ösztönöznék az elektronikus fizetést, hanem a pénzügyi tudatosság erősítését célzó stratégia keretében több szabályozási koncepciót fog készíteni a Pénzügyminisztérium a jegybankkal közösen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top