Család

Elsodorta a járdán sétáló kislányt a kerékpáros, meg sem állt segíteni

Büntetőeljárást indított segítségnyújtás elmulasztása miatt egy kerékpáros ellen a Tamási Rendőrkapitányság, aki elsodort egy kilencéves kislányt biciklijével, de nem állt meg segíteni.

Cserbenhagyó biciklis ellen indult nyomozás Tamásiban, miután október 15-én egy akkor még ismeretlen férfi kerékpárjával fellökött egy kilencéves kislányt, de segítségnyújtás nélkül elkarikázott a helyszínről. A kislány az eséstől szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedett – írja a Police.hu.

A baleset helyszíne – forrás: police.hu

Az ügyben indult nyomozás megállapította a férfi személyazonosságát, az ötvenéves helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügy kapcsán a rendőrség több dologra is felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét:

  • A kerékpárosok is járművezetőként vesznek részt a közlekedésben, így a közlekedési szabályokat nekik is maradéktalanul be kell tartaniuk.
  • Ha van kerékpárút az útszakaszon, ahol a kerékpáros közlekedik, akkor járművezetőként ott kell haladnia.
  • Amennyiben kerékpárút nincsen, és az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, a kerékpárosok a gyalogosok zavarása nélkül, meghatározott sebességgel közlekedhetnek a járdán is.
  • A kerékpárosoknak a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nincsen automatikusan elsőbbségük. Amennyiben ott szeretnének átkelni, akkor le kell szállniuk a kerékpárról, és azt tolva kell átmenniük az út túloldalára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top