Család

Túlélő ruhacsomagot kapnak a párkapcsolati erőszak áldozatai

Az adományozó maga is bántalmazó párkapcsolatban élt, most segíteni akar a sorstársain.

Egy skót vállalkozó, Rachael Bews úgy akar segíteni a bántalmazó párkapcsolatukból szabaduló nőknek, hogy alapvető ruházati cikkeket tartalmazó dobozokat küld nekik. Bews maga is egy olyan kapcsolatból lépett ki tavaly, ahol rendszeresen érte párkapcsolati erőszak.

Az általa összekészített csomagok egy hétre elegendő ruhát tartalmaznak, akár különböző vallási előírásoknak megfelelő ruhadarabokat is, és Bews mindegyik csomagba tesz egy együttérző levelet is. Szeptemberben indított kampányt azért, hogy 10 ezer ruhadarabot összegyűjtsön a csomagokhoz.

Rachael Bews a ruhákkal. Fotó: Morgan and Rose Photography/SWNS)

Bews a Metrónak azt nyilatkozta, a bántalmazó párkapcsolatukból kilépő nőknek gyakran támadnak anyagi nehézségeik, és sokszor a legszükségesebb holmijaikat sem tudják elhozni otthonról. Ötletével nekik akar segíteni, de a meg nem vásárolt, feleslegessé vált ruhák megsemmisítésének ruhaipari gyakorlata ellen is kiáll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top