Család

50 évesen lett édesanya, most először töltheti otthon a karácsonyt a kisfiával

James születése kisebb orvosi csoda.

Wendy Lewis 2013-ban találta meg élete párját. Nagyon szeretett volna teherbe esni, ám Wendy ekkor már 46 éves volt, az orvosai pedig közölték vele, hogy policisztás petefészek-betegsége miatt nagyon kicsi az esélye annak, hogy ez természetes úton sikerülhet neki. A nő azonban nem adta fel. Végül 49 éves korában sikerült teherbe esnie orvosi segítséggel.

Ezzel azonban nem értek véget a megpróbáltatások. Az orvosok a terhesség során preeclampsiával diagnosztizálták Wendyt, emiatt császármetszést kellett végrehajtani rajta, amikor a baba mindössze 29 hetes volt. A kisfiú, James életéért hosszú heteken keresztül küzdöttek az orvosok. Mindössze 822 grammal született, sokáig lélegeztetőgépen tartották. A baba az első karácsonyát is a kórházban töltötte.

A kezeléseknek köszönhetően azonban James felépült, és idén karácsonykor végre együtt ünnepelhet a kis család. Wendy elmondása szerint ez a legnagyobb ajándék, amit csak el tud képzelni magának:

Mocskosul el fogjuk kényeztetni. Alig várom, hogy kibonthassa az ajándékait, és lássam az arcán az örömöt. Lehet, hogy 51 éves koromra sikerült csak elérnem, hogy igazi édesanyaként ünnepelhessem a karácsonyt, de úgy érzem, erre megérte várni

– nyilatkozta a lelkes édesanya.

Miracle baby and 51-year-old mum celebrate first Christmas at home

Wendy Lewis never believed she would become a mum . Her polycystic ovaries meant she struggled to conceive naturally and, at 49, she was sure she'd be too old for IVF treatment. Even when she did finally become pregnant, she was diagnosed with pre-eclampsia and her baby James was born dangerously early.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top