Család

Sokan példát vehetnének erről a házaspárról

Nem kell többé nevelőszülőknél élnie annak a hét testvérnek, akiket egyszerre fogadott örökbe egy arkansasi házaspár.

Terri és Michael Hawthorn az arkansasi Hot Springsben éltek, négy vér szerinti gyermekük már rég felnőtt, és hogy ne legyen üres a ház, eddig néha diákoknak nyújtottak átmeneti otthont, majd néhány éve elhatározták, hogy nevelőszülők lesznek. 2018-ig több mint 80 gyermek élt hosszabb-rövidebb ideig velük, ez viszont most decemberben megváltozott.

Örökbe fogadtak ugyanis hét, nehéz körülmények között élő testvért, akik közül néhányan korábban a házaspár nevelt gyermekei voltak. 2018 áprilisában már adoptáltak egy testvérpárt, egy egyévest és egy háromévest, szeptemberre pedig elrendeződött a hét testvér sorsa is, akik között két ikerpár és egy 15 éves is van.

Forrás: Michael Hawthorn

A tízéves ikreknek ez lesz a harmadik karácsonyuk a családdal. Három évvel ezelőtt vettek el őket Hawthornéktól, akik akkor határozták el, hogy mindent megtesznek azért, hogy visszakapják a gyerekeket. Az örökbefogadásokért felelős minisztérium az év elején kereste meg őket, hogy vegyenek magukhoz újabb gyerekeket, de a pár azt mondta, csak abban az esetben, ha visszakaphatják az ikreket. Még a kormányzónál is kilincseltek, végül elérték a céljukat, sikerrel: 2018 februárjában mind a hét testvér beköltözhetett hozzájuk. Azóta úgy élnek, mint egy család, de hivatalosan még nem voltak azok.

Bár az örökbefogadási eljárást elindították egyből, ahogy megérkeztek a testvérek, a bürokrácia miatt csak szeptember végén kaptak engedélyt az adoptálásra. A gyerekekkel a hálaadás előtti vasárnapon közölték, a jó hírt, akik sírtak örömükben. Hivatalosan december 3-ától alkotnak egy családot, ekkor zajlott a bírósági tárgyalás, amely szentesítette a minisztériumi határozatot.

„Jó érzés úgy felébredni, hogy van családod” – mondta a 11 éves Kyndal. „Jobban érzi magát az ember, ha tudja, hogy van családja, és nem kell máshova mennie majd” – ezt pedig a legidősebb testvér, Dawson mondta a Yahoonak.

Az örökbefogadás óta igazából nem sok változás történt a házban, mert már egy ideje családnak éreztük magunkat” – mondta Michael. A pár ezentúl nem vállal több gyermeket nevelőszülőként. „Mostantól csak a kilenc saját gyermekünkre koncentrálunk majd” – árulta el az apa, aki azt is megsúgta, hogy négy kis unokája is van már.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top