Család

Élő adásban mentette meg a rádiós az öngyilkosjelölt életét

Iain Lee a mentők kiérkezéséig szóval tartotta a férfit. Amikor megtudta, hogy életben maradt, elsírta magát örömében.

Egy brit rádiósztár mentette meg egy öngyilkosságra készülő betelefonáló életét –írja a The Sun. Iain Lee, a TalkRADIO műsorvezetője több mint fél órán keresztül tartotta szóval a Chris néven bemutatkozó férfit, aki elmondta: PTSD-ben (poszttraumás stressz szindrómában) szenved, és nem akar tovább élni, ezért túladagolta magát.

Fotó: Rex Features

Lee mindent megtett azért, hogy ébren tartsa a férfit. „Nem akarom, hogy meghalj ma este, mert szeretlek. Szeretlek, testvér, szeretlek. Valaki hamarosan ott lesz, hogy segítsen neked” – mondta neki.

Chris a beszélgetés közben újra meg újra elvesztette az eszméletét. Végül a rendőrök találtak rá, akik kórházba szállították, ahol megmentették az életét.

Kollégái elmondták, hogy a műsorvezető könnyekben tört ki, amikor meghallotta a jó hírt. „Sikerült szóval tartanunk, rávennünk, hogy mondja el, hogy néz ki, mit hord, kinyomozzuk, hogy hol van, és odaküldjük a mentőket meg a rendőröket. Harminc percig kellett vonalban tartanom, miközben egyre érthetetlenebb lett a beszéde. Időnként hosszabb időre elhallgatott, olyankor azt hittem, hogy meghalt. B**ssza meg, az nagyon kemény volt, és kiborító” – írta a Twitteren.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top