Család

Nincs olyan, hogy tökéletes szülő, de ettől még lehetsz csodálatos anya

Felejtsd el, hogy tökéletes akarsz lenni. Épp elég, ha a tőled telhető legjobb anya vagy.

Így karácsony tájékán még nagyobb a nyomás rajtunk, hogy még tökéletesebbek legyünk, tartsunk kézben minden szálat, végezzünk el minden feladatot úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Pedig nem kellene ennyire görcsölnünk a tökéletességen, mert csak az lesz a vége, hogy tönkremegyünk benne.

A következő három tanácsot érdemes megfogadni, hogy anyaként jól kormányozd a családot, anélkül hogy kikészülnél.

Gondolkodj előre!

Olyan egyszerű dolgokkal kezdd, mint hogy este kikészíted a gyerek ruháját másnapra, vagy a tízórait a hűtőbe teszed, hogy reggel már csak be kelljen nyúlni érte. Ugyanígy előre gondolkodj a napi bevásárlásokkal, különórákkal, feladatokkal, tervezz magadnak időbeosztást, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás. Így jut idő majd arra is, hogy a feladatok hajkurászása helyett minőségi időt tölts a gyerekeiddel.

anya tökéletes szülő

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

Gondoskodj magadról!

Ha anya kimerül, akkor vége van a világnak. Ahhoz, hogy a tőled telhető legjobb anya legyél, az kell, hogy néha feltöltsd az energiáidat, másképp csak egy kifacsart felmosórongynak fogod érezni magad. Mindenkinek mást jelent a feltöltődés, de az biztos, hogy nagyon hasznos, ha mindennap beiktatsz valamilyen mozgást az életedbe, hogy kiereszd a gőzt, és csak magaddal foglalkozz ilyenkor legalább 30 percig.

Lélegezz és engedd el!

Nem olyan anya lettél, akinek képzelted magad a gyerekek születése előtt? Erre a kérdésre rengeteg időt és energiát el lehet pazarolni feleslegesen. Inkább azt vizsgáld meg, hogy tanulsz-e a hibáidból, és hogy a gyerekeid jól érzik-e magukat a bőrükben. Ha elöntene a bűntudat, kezdj el azon gondolkodni, mit tudnál tenni másképp már most, ebben a pillanatban. Nincs olyan, hogy tökéletes szülő, de ha megteszel minden tőled telhetőt, akkor csodálatos anya vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top