nlc.hu
Család
Nincs olyan, hogy tökéletes szülő, de ettől még lehetsz csodálatos anya

Nincs olyan, hogy tökéletes szülő, de ettől még lehetsz csodálatos anya

Felejtsd el, hogy tökéletes akarsz lenni. Épp elég, ha a tőled telhető legjobb anya vagy.

Így karácsony tájékán még nagyobb a nyomás rajtunk, hogy még tökéletesebbek legyünk, tartsunk kézben minden szálat, végezzünk el minden feladatot úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Pedig nem kellene ennyire görcsölnünk a tökéletességen, mert csak az lesz a vége, hogy tönkremegyünk benne.

A következő három tanácsot érdemes megfogadni, hogy anyaként jól kormányozd a családot, anélkül hogy kikészülnél.

Gondolkodj előre!

Olyan egyszerű dolgokkal kezdd, mint hogy este kikészíted a gyerek ruháját másnapra, vagy a tízórait a hűtőbe teszed, hogy reggel már csak be kelljen nyúlni érte. Ugyanígy előre gondolkodj a napi bevásárlásokkal, különórákkal, feladatokkal, tervezz magadnak időbeosztást, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás. Így jut idő majd arra is, hogy a feladatok hajkurászása helyett minőségi időt tölts a gyerekeiddel.

anya tökéletes szülő

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

Gondoskodj magadról!

Ha anya kimerül, akkor vége van a világnak. Ahhoz, hogy a tőled telhető legjobb anya legyél, az kell, hogy néha feltöltsd az energiáidat, másképp csak egy kifacsart felmosórongynak fogod érezni magad. Mindenkinek mást jelent a feltöltődés, de az biztos, hogy nagyon hasznos, ha mindennap beiktatsz valamilyen mozgást az életedbe, hogy kiereszd a gőzt, és csak magaddal foglalkozz ilyenkor legalább 30 percig.

Lélegezz és engedd el!

Nem olyan anya lettél, akinek képzelted magad a gyerekek születése előtt? Erre a kérdésre rengeteg időt és energiát el lehet pazarolni feleslegesen. Inkább azt vizsgáld meg, hogy tanulsz-e a hibáidból, és hogy a gyerekeid jól érzik-e magukat a bőrükben. Ha elöntene a bűntudat, kezdj el azon gondolkodni, mit tudnál tenni másképp már most, ebben a pillanatban. Nincs olyan, hogy tökéletes szülő, de ha megteszel minden tőled telhetőt, akkor csodálatos anya vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top