Család

Ne felejts el randizni a férjeddel!

Ha vannak gyerekek, még fontosabbá válnak a randik egy házaspár életében.

Nagyon könnyű beleveszni a szülői feladatokba, a gyerekek körüli teendőkbe, aminek az lehet a következménye, hogy elfelejtjük, hogy szülőként nem csupán az a feladatunk, hogy etessük, ruházzuk a gyerekeinket, és házimunkázzunk, hanem az is, hogy megmutassuk nekik, milyen egy jó párkapcsolat. A gyerekek érdekében is muszáj, hogy a szülők találjanak egymásra is időt. Még akkor is, ha nehéz, hiszen sok családban nagymama sincs, akire rá lehetne bízni a gyerekeket, amíg a szülők kivesznek maguknak egy szabad estét, és elmennek randizni.

Tervezz előre!

Már hónapokra előre is megtervezheted, hogy mikor menjetek randizni. A spontán randevúzás a gyerekek születésével háttérbe szorul, muszáj tudatos tervezéssel beiktatni a szabad estéket. Ha nincs nagymama, nagypapa, akkor keress egy megbízható bébiszittert, akire jó szívvel rá tudod bízni a gyerekeket. Írd be a naptárba a randis estét, hogy biztos semmit ne szervezz később pont arra a napra. Vedd komolyan a kettesben töltött időtöket.

randi férj házasság

Képünk illusztráció. Forrás: Unsplash

Válassz olyan programot, amit mindketten élveztek!

Vagy olyan programra menjetek, ami mindkettőtöknek tetszik, vagy havonta felváltva válasszatok programot a szívetek szerint. Ne felejtsd el a szervezés közben, hogy a fő cél, hogy kapcsolódjatok a pároddal, és egymásra találjatok újra meg újra.

Ne a gyerekekről beszélgessetek!

Nyilván lehetetlen azt kérni egy szülőtől, hogy ne beszélgessen a szülőtársával a gyerekekről. De igyekezzetek odafigyelni, hogy ne a gyerek legyen köztetek a központi téma, hanem ezt a pár órát áldozzátok arra, hogy erősítsétek az intimitást kettőtök között. Nevessetek, gyűjtsetek élményeket, és ezzel tegyétek még kiegyensúlyozottabbá az egész családot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top