Család

A nők több mint fele igazából biszexuális

A tudósok szerint a nők körében a biszexualitás sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Az a szerencsénk, hogy ma már tényleg mindenre van kutatás, miért éppen a nők szexuális fantáziáira ne lenne. A Boise State University tanulmánya szerint a magukat heteroszexuálisnak tartó nők 60 százaléka már vonzódott egy másik nőhöz. A kutatás során 484 nőt kérdeztek meg, és az eredményből egyértelműen kiderült, hogy valamilyen szinten a biszexualitás elfogadottabb a nők körében, mint azt feltételezték.

A megkérdezett nők 45 százaléka már csókolózott is más nővel, általában részegen és fiatalabb korában.

Elizabeth Morgan a kutatást vezető pszichológus professzor szerint azért jöhetett ki ilyen magas arány, mert két külön dolog az, hogy valaki heteroszexuális, és az, hogy miről, kiről fantáziál. A nők fele a tanulmányban is elismerte, hogy szokott fantáziálni nőkről szex közben, de ettől még nem lép a tettek mezejére, és nem akar kapcsolatot egy másik nővel, azaz nem tartja magát igazán biszexuálisnak. Illetve azzal is van összefüggés Morgan szerint, hogy a meztelen női test esztétikusabb, mint a férfiaké, valószínűleg ezért is olyan nagy a kereslet mindkét nem körében a leszbikus pornó iránt. A PornHub felmérése szerint legalábbis a leszbikus pornó a legkeresettebb a nők körében, de ez jó eséllyel azért is van így, mert a heteroszexuális pornóban jóval több a brutalitás, és a nők általában megalázó helyzetekbe keverednek.

biszexuális nő kutatás

Képünk illusztráció – Forrás Unsplash/Roberto Nickson

Ha pedig ez még nem lenne elég, azt is tudhatjuk már, hogy a biszexualitás – a fiatalkori, részegen elkövetett botlásokon kívül – leginkább 40 éves kor felett jelentkezik erősebben a nőknél. A North American Menopause Society 2017-es találkozóján mutatták be azt a tanulmányt, amiből kiderült, hogy boldog házasságban élő nők jelentős számban vallották be, hogy 40 éves koruk körül beleszerettek másik nőbe, pedig előtte semmilyen érdeklődést nem mutattak a saját nemük iránt.

Mondjuk ennek köze lehet ahhoz is, hogy 40 év után már nem annyira akar az ember feltétlenül megfelelni a társadalmi elvárásoknak, és sokkal inkább hallgat a belső késztetéseire, mint fiatalabb korában. Mindenesetre, ha nőként úgy érzed, vonzódsz a nőkhöz is, akkor most már tudod, hogy sok millió nőtársad érez ugyanígy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top