Család

10 mondat, amivel egy kamasz gyerek szüleit vigasztalhatod

Egy olyan szülőnek, akinek éppen pattanásig feszültek az idegei a szemtelen kamaszgyereke miatt, nagyon könnyű olyat mondani, amivel még jobban felbosszantjuk. Most adunk tíz mondatot, amivel pár percre picit kisimíthatjuk az idegeit. Használjuk, ingyen van, vicces, és mindenkinek jobb lesz tőle!

1. Emlékszel arra, amikor kimásztunk az ablakon, és elszöktünk koncertre? A mai gyerekek legalább nem csinálnak ilyeneket.

Az ablakon kimászás és a koncert tetszőlegesen behelyettesíthető bármilyen rosszasággal. Harminc év távlatából a saját kamaszkorunk nagyon vicces és laza volt, erre nem árt néha visszaemlékezni.

2. Szerintem nem tehetsz mást, mint hogy megölöd, és elásod. Segítsek?

Ha a válasz igen, akkor tényleg nagy a baj, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy inkább egy nevetés lesz a vége.

3. Készíts a hisztijéről titkos videót, és ha harminc év múlva öregek otthonába akar dugni, zsarold meg vele, hogy megmutatod az unokádnak. 

A humor mindenen átsegít, tíz percre legalábbis.

4. Vegyetek ki egy hét szabadságot, költöztessétek ide addig a nagyszülőket, és utazzatok el.

Extra jófejség: vegyetek ki egy hét szabadságot, ideköltözöm addig, és utazzatok el. Egy kis távolság, pár nap szünet mindkét félnek jót tesz!

kamasz szülő gyereknevelés

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Elijah O’Donnell

5. Nem kezdünk el futni esténként? Harminc perc futás is 180-ra emeli a pulzusod, de ettől legalább lefogyunk!

És ez nem vicc, a futás mindenre jó, kamaszok szüleinek pedig szinte kötelező! Könnyebb a feszültséget kifutni, mint sokszor tízig számolni, mielőtt agyvérzést kapnánk.

6. Nézegesd a babafotóit, és sóhajtozz hangosan!

Minden kamasz imádja a saját babafotóit. Titokban elképesztően cukinak látják önmagukat rajta, és hát nincs mit tagadni, azok is voltak. Pár órára annyira képesek önnön cukiságuktól megrészegedni, hogy valóban kedves és bújós babákká válnak. Ezt érdemes kihasználni és elraktározni!

7. Porszívózd ki a lakást, miközben Metallicát üvöltetsz!

A kamasz először is megdöbben. Zenét üvöltetni csak neki van joga. És az anyja Metallicát hallgat?! Ez annyira összezavarja jó esetben akár egy órára is, hogy újra a zen uralja a családot.

8. Tegyél be valami ordítva sírósan megható filmet, majd látványosan és hangosan zokogj.

Nem lesz nehéz, egy kamasz mellett néha nehezebb nem sírni, mint sírni, és erre még a film is rásegít. Nem változik tőle semmi, de olyan jólesik!

9. Legközelebb, amikor elképesztően szemtelen, fordulj meg, menj le a legközelebbi hamburgerezőbe (pizzázóba, thai büfébe), kérj elvitelre egy menüt, és hazafelé edd meg, de nehogy megkínáld a gyereked!

A szemetet szigorúan otthon dobd ki, hogy a kamaszod láthassa a szemetesben, és érezhesse a szagát. Vérig lesz sértve, hogy hogy tehet valaki ilyet.

10. Mindig, amikor felhúzhatnád magad, de mégsem teszed meg, ajándékozd meg magadat!

Akár egy forró habfürdő, szigorúan zárt ajtó mögött, vagy egy új könyv, esetleg egy pohár bor a csajokkal, ha tíz alkalom összejött. Mindent megérdemelsz! Mindent!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top