Család

Nemlétező ülőhelyre adtak el jegyeket egy családnak

A kétórás út során végig a földön kellett ülniük, az illetékes hatóság vizsgálja az esetet.

Kellemetlen meglepetés ért egy brit családot, akik nyaralásuk után a TUI légitársaság egyik Menorcáról induló gépével szerettek volna hazautazni – írja a 24.hu. Csak a felszállás után derült ki, hogy nemlétező ülőhelyekre adtak el nekik jegyet.

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto

A család tagjainak a kétórás repülőút alatt végig a földön kellett ülniük, csak a fel- és leszálláskor engedték nekik, hogy ideiglenesen elfoglaljanak egy-egy szabad, nem a személyzetnek fenntartott helyet.

A lap azt írja, hogy a tavalyi esetet a polgári Repülési Hatóság is vizsgálja, mivel kifejezetten életveszélyes lehet, ha az utasok nem tudnak leülni és becsatolni magukat.

A TUI szerint az okozhatta a félreértést, hogy az utolsó pillanatban kénytelenek voltak gépet cserélni, ezért egy olyan modellel indultak Menorcából Nagy-Britanniába, amelyen kevesebb szék van, mint azon, amivel eredetileg repültek volna.

A légitársaság visszatérítette a jegyek árát, és egy harmincfontos (kb. tízezer forintos) utazási bónuszt is kínált a családnak jóvátétel gyanánt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top