Család

23 hétre született a baba, életben maradt

Az orvosok azt mondták a szülőknek, már semmit nem tehetnek a babáért. Ő azonban élni akart.

A 25 éves Hanna Rose még csak a terhessége 23. hetében járt, amikor tavaly júliusban beindult nála a szülés. A brit kismama 4 napon át vajúdott, majd életet adott kisfiának, George-nak, aki ekkor 700 gramm volt, és alig hosszabb egy fecskendőnél. Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy a babának mindössze egy a millióhoz az esélye, hogy életben maradjon.

(Profimedia, Caters News)

6 perces korától gépekkel tartották életben, majd egy szendvicszacskóban inkubátorba helyezték. Édesanyja meg sem érinthette, mert gyakorlatilag átlátszó bőrrel született, és azonnali sürgősségi beavatkozásra volt szüksége.

Hanna bevallotta: ő sem hitt abban, hogy kisfia életben marad, és nem is akarta elnevezni őt. 

A babának májmegnagyobbodása volt, az emiatt szükséges műtét során pedig a vére 40 százalékát elveszítette. Az operációt követően aztán szeptikus sokk lépett fel nála. Az orvosok azt mondták, semmit sem tehetnek, a család már csak egy áldást kapott a kórház lelkészétől.

(Profimedia, Caters News)

Az orvosok azt javasolták Hannának és párjának, Danielnek, hogy maradjanak a baba mellett, búcsúzzanak el tőle, és kapcsoltassák le a gépekről. A szülők épp felolvastak a babának, amikor csodával határos módon javulni kezdett az állapota.

A kis harcos ezt követő 26 hetet kórházban töltötte, az év elején azonban szülei végre hazavihették, bár mindennap vissza kell menniük vele vizsgálatokra. Több mint 20 vérátömlesztésen van túl, és jelenleg a hetedik operációjára vár, ami egy szívműtét lesz. Egyelőre nem tud hosszabb ideig önállóan lélegezni, így lélegeztető készülékre van szüksége, a jövője pedig még mindig bizonytalan, a súlya viszont már 6 kiló. Szülei jelenleg arra gyűjtenek, hogy fizetni tudják számára a fizioterápiát, ugyanis agyának a mozgás szabályozásáért felelős része 75 százalékban sérült.

(Profimedia, Caters News)

„A vele töltött idő csodálatos, hiszen nem gondoltuk volna, hogy itt lesz” – mondta Hanna, aki hisz abban, hogy kisfia ugyanúgy, ahogy eddig rácáfolt mindenre, amit az orvosok mondtak, a jövőben is elszántan harcol majd, és a megfelelő segítséggel boldogulni fog.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top