Család

„Vegetáriánus vagyok, de a fiamra nem erőltetem rá a saját döntésemet”

Sheri Vettel egy vegetáriánus anyuka, de nem akarja ráerőltetni a fiára a húsmentes életmódot.

Sheri Vettel hozzáállása több mint szimpatikus, leírása alapján úgy fogja fel a saját vegetáriánus életmódját, hogy ez egy döntés következménye, és ő nem akar a fia helyett dönteni, ezért nem szól bele, hogy a gyerek eszik húst.

„Bár úgy tűnik, most mintha divattá vált volna, hogy vegetáriánus és vegán módon nevelik a szülők a gyerekeiket, arra azért kíváncsi lennék, hány gyerek van közöttük, aki saját maga hozta meg ezt a döntést, hogy a növényalapú táplálkozást akarja követni. Én vegetáriánus vagyok, de igazából nem nagyon szeretem címkézni magam, ha az étrendemről van szó. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a saját testemet úgy gondozom, hogy főleg növényalapú ételeket eszem. De ha a jövőben épp azt érzem, hogy szükségem van rá, akkor fogok enni húst is.”

vegetáriánus anya hús

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

A családban csak az anyuka vegetáriánus, a férje és a fia rendszeresen esznek húst. És bár Vettel nem rajong érte, hogy ő készíti el nekik a húsos ételeket, de mégsem szól bele a fia döntésébe, nem erőlteti rá a növényalapú étrendet.

Elmagyaráztam a fiamnak, hogy én miért eszem növényeket, már kétéves kora óta beszélgetünk erről. Gondolom, akkor még semmit sem értett abból, hogy sajnálom az állatokat, vagy hogy mi a jó a szervezetemnek, de mára teljesen tisztában van a döntésem hátterével. És ennek ismeretében mondta azt, hogy ő szeretne húst enni a sok zöldség mellé. Vegetáriánus vagyok, de a fiamra nem erőltetem rá a saját döntésemet.

Az anyuka annyihoz azért ragaszkodik, hogy zöldségnek mindig kell lenni a gyerek tányérján, és a fia nem is ellenkezik, minden zöldséget megeszik, csak hozzá kér még egy kis disznóhúst is. De azért azt már megígérte az anyukájának, hogy egyszer majd kipróbálja, milyen a húsmentes élet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top