Család
Szponzorált tartalom

Így rázd fel a családot a tavaszi fáradtságból

Rajtatok is eluralkodott a tavaszi fáradtság? Nem csoda, hiszen a sok front miatt idén még a szokásosnál is nehezebb az átállás a téli üzemmódból. Ha nyűgösek a gyerekek, titeket pedig levertség gyötör, újítsatok egy kicsit, és próbáljátok ki ezeket a frissítő programokat!

Januárban és februárban egymás követték a szélsőséges időjárási frontok, ami a téli időszak végére az amúgy is kimerült, vitaminok és napfény hiánytól szenvedő szervezetünket még jobban megviselte. Nem csak az érzékenyebb idősek tolerálták nehezen az elmúlt hónapok hideg- és meleg rekordhőmérsékletei közötti gyors váltakozásokat, hanem az életerős fiatalok, sőt a gyerekek is, és nem csoda, ha tavaszra, amikor egyébként is gyötör a tavaszi fáradtság, a szokásosnál is bágyadtabbak, erőtlenebbek és ingerlékenyebbek vagyunk. Ilyenkor a legjobb, ha tudatos „kúrával” hangoljuk rá a családot a tavaszra, és frissítő programokkal pezsdítjük fel a kedvünket és a vérnyomásunkat!

Mozduljatok ki a szabadba!

A tavaszi fáradtság egyik oka, hogy a szervezetünk a sötét, téli hónap alatt kifogyott a vitaminokból – többek között a D-vitaminból is, aminek termelődését elsődlegesen a bőrünket érő napfény segíti elő. Ezen kívül az melegedő időjárás hatására elkezdenek kitágulni az ereink is, amitől csökken a vérnyomás. Ezzel pedig együtt jár a szédülés, a rossz közérzet, a gyengeség és a nyomott hangulat. Mindezek legjobb ellenszere a mozgás a friss levegőn, a ragyogó tavaszi napsütésben! A hétvégén szedd össze a családod, ültesd őket kerékpárra és kerekezzetek ki a városból a természetbe, és tegyetek egy jókora kirándulást egy erdőben! Legjobb, ha ezt a következő néhány hétvégén többször is megismétlitek, mert a szervezetnek nagyjából egy hónapra van szüksége ahhoz, hogy áthangolódjon téli üzemmódból tavaszira. Végül még egy tipp a zavartalan kiránduláshoz: hagyjátok otthon a telefonokat!

 A családi kirándulások a legjobb tavaszi hangulatjavító programok közé tartoznak (fotó: istockphoto.com)

Frissítsétek fel a külsőtöket!

A tavaszi fáradtság gyakran rossz hangulattal, egyeseknél pedig egyenesen depresszióval jár, ami ellen a leghatásosabb módszer, ha új örömforrást viszünk az életünkbe. Mivel ebben az időszakban már aktuális a ruhatár felfrissítése, menjetek el egy közös, családi bevásárlókörútra, és lepjétek meg magatokat új szerelésekkel. Ez már önmagában kellemes program, de bele lehet vinni egy csavart is, amitől még mókásabb lesz! Egyezzetek meg, hogy mindenki szabadon választhat valamelyik családtagjának ruhadarabot a saját ízlése szerint, és aki a ruhát kapja, hordani is fogja! Vicces lesz majd a másikat látni egy tőle szokatlan stílusú ruhában!

Egy új frizura friss lendületet ad neked – próbálj ki minél merészebb stílusokat! (fotó: istockphoto.com)

De ne csak a ruhák terén újítsatok! A lányoknak például érdemes kísérletezni új sminkekkel vagy frizurával is. Legyetek bátrak, és adjatok esélyt olyan merész stílusnak is, amit korábban még nem próbáltatok!

Kóstoljatok meg új ételeket!

A testi, szellemi és lelki felfrissülést hozó változások sorát a gasztronómia terén is érdemes folytatni. Mivel a téli étrend rendszerint meglehetősen egyhangú és vitaminokban szegény, ezért tavasszal, amikor friss zöldségek és gyümölcsök jelennek meg a piacon, mindenképpen érdemes megragadni a lehetőséget, hogy egészségesebb, változatosabb, és vitaminokban gazdagabb alapanyagokat szerezzünk be. Ennél azonban sokkal érdekesebbé is tehető a tavaszi táplálkozás: próbáljatok ki olyan ételeket – akár otthon, akár egy étteremben – amit eddig még soha nem kóstoltatok. Érdemes a lehető legmerészebben választani – minél egzotikusabb, furcsább az étel, annál jobb! Az új, különös ízek élménye feldobja majd a hangulatotokat, a vitamindús ételektől pedig új erőre kap a szervezetetek!

Az új ízek, új örömök… Kóstolj meg olyan ételt, amit korábban még soha! (fotó: istockphoto.com)

Hallgassatok új zenéket!

A régi kedvenceket mindig szívesen hallgatja az ember, de ebben gyorsan változó világban, amikor naponta tűnnek fel jobbnál jobb előadók és zeneszámok, egyenesen vétek, ha örökké csak a múlt slágereit dúdolgatjuk! A tavaszi megújulás jegyében kutassatok fel új előadókat és zeneszámokat a neten – ez nagyon jót fog tenni a lelketeknek, mert frissebbnek, korszerűbbnek érzitek majd magatokat! De ne csak a neten böngésszetek: menjetek el élő koncertekre is a családdal, és hallgassatok meg olyan muzsikusokat, akiket korábban még soha! Meglátjátok, egészen új lendületet kap majd ettől a kedvetek!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top