Család

Ilyen tabutémák vannak egy házasságban

Minden házasságban vannak olyan nehéz témák, amikről inkább nem beszélünk egymással, mert túl sok konfliktus lehet belőle.

Egy házasság márpedig akkor működik jól, ha nyílt kommunikáció van a pár között, ezért ha a csendet választjuk bizonyos témákban, akkor nagyobb problémává nőhetik ki magukat. A tabutémákról vallottak házaspárok teljesen őszintén, olyan helyzetekről, amikben bárki könnyen találhatja magát egy házasságban.

A férjem és a bátyám ellentétek

„A férjem nagyon szórakoztató ember, mindig a társaság középpontja. Vicces történeteket mesél és minden játékban benne van a gyerekekkel. A bátyám egyáltalán nem ilyen. Sokkal tartózkodóbb, nem egy nyitott ember. Szerencsések vagyunk, mert a családtagjainkkal közel állunk egymáshoz, majdnem minden hétvégén találkozunk velük. Ilyenkor a bátyám mindig átveszi az irányítást, akkor is, ha a férjem tervezett valamilyen programot a családdal. Ha grillezünk, akkor a bátyám akarja sütni a húst, ha kirándulni megyünk, a bátyám akar vezetni minket az erdőben.

Tudom, hogy a férjemet ez idegesíti, mert vezető típus. Olyan fajta, aki sokáig lenyeli az érzelmeit, aztán robban és összeveszik a bátyámmal. Egyáltalán nem jönnek ki egymással.

Próbáltak összebarátkozni, vagy legalább megférni egymás mellett, de már belefáradtak az erőlködésbe. Egyikük sem ártatlan a kialakult helyzetben, az biztos, a férjem pedig úgy döntött, hogy egyszerűen nem hajlandó többé beszélni a bátyámról.

Igaza van, nincs értelme, mert úgysem tudjuk megoldani a problémát. Mostanában ez odáig fajult, hogy a férjem inkább nem is jön el olyan programokra, ahol a bátyám is jelen van. Én meg ráhagyom, inkább a békét választom.” – Cynthia

Az anyós kérdés

„Az anyósom nem szeret, ezt azóta tudom, hogy először találkoztam vele. Sokkal jobban örült volna, ha a lánya egy orvoshoz vagy ügyvédhez megy feleségül. Én csak egy parkokkal foglalkozó fickó vagyok. A feleségem mégis engem választott és keményen dolgozom azon, hogy jó életünk legyen.

házasság tabu kommunikáció

Képünk illusztráció – Forrás: Pexels/Scott Webb

Régebben még sok energiát fektettem abba, hogy meggyőzzem az anyósomat, hogy megérdemlem a lányát. De aztán rájöttem, hogy mindegy, mit csinálok, a szemében mindig kívülálló lesz. A legjobb esetben ridegen viselkedik, ha viszont rossz kedve van, akkor gonosz és gyűlölködő velem.

A feleségemmel próbáltunk vele beszélni erről, megígérte, hogy változtat a viselkedésén, de sosem tette meg, csak egy hibának lát, amit a feleségem majd megbán az idő elteltével. Sokat beszélgettünk egy időben az anyósomról, mert tényleg nagyon bántott, hogy ennyire utál. Aztán az egyik alkalommal, amikor panaszkodtam a feleségemnek róla, akkor elsírta magát, és megkért, hogy inkább ne hozzam többé szóba. Belefáradt, hogy újra meg újra ugyanazt a megoldhatatlan problémát boncolgatjuk. Úgyhogy elengedtem a témát, és nem mondok azóta semmit az anyósomról, úgy láttam, ezzel teszem a legjobbat a házasságomnak.” – Jake

Az a bizonyos exfeleség

„Hét évig voltam együtt az exfeleségemmel, ebből négy évig voltunk házasok. Hosszú ideig együtt terveztük az életünket, körülötte forgott a világom. Aztán minden szétesett. Amikor valakivel egy egész életet felépítesz, majd után új párkapcsolatod lesz, akkor az új ember azt érezheti, hogy csak valakit helyettesít.

A második feleségem nagyon megértő volt a múltammal kapcsolatban, amíg randiztunk, őszinte voltam vele, elmondtam a hibáimat és hogy mi volt a gond az exemmel. De amikor megkértem a kezét, akkor tiszta lappal akart indítani. Úgy akart a feleségem lenni, mintha soha nem lett volna előtte nő az életemben.

Nagyon nehéz helyzet, mert az életem több területét is ki kellett zárnom, nem beszélhetek a régi barátaimról, nem említhetem, hova utaztam, vagy milyen különleges ételeket ettem abban az időszakban, mert azzal megbántanám. Nem egyszerű teljesen kitörölni hét évet az életemből, de megértem a feleségemet is, hogy nem akar róla hallani, és tiszteletben tartom a kérését.” – Zack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top