Család

44 gyereket szült a világ legtermékenyebb nője

Legutolsó szülésekor az egyik gyermeke meghalt, mire a férje elhagyta őt.

Az ugandai Mariam Nabatanzi 12 éves korában ment férjhez egy akkor 40 éves férfihez. Egy évvel később szülte meg első ikreit. Ezek után derült ki, hogy szokatlanul nagy petefészke van. Orvosa fogamzásgátló tablettát javasolt neki, ám a gyógyszer egészségügyi problémákat okozott, ezért nem szedte tovább, a gyerekek pedig csak jöttek.

36 éves koráig összesen 44 gyereke született. Ez úgy lehetséges, hogy három alkalommal szült négyes ikreket, négyszer hármas ikreket és hatszor ikerpárt. Utolsó szülésekor komplikációk léptek fel: az akkor született ikerpár egyik tagja meghalt. A férje ezek után elhagyta, így a nő most a nagyobb gyerekei segítségével igyekszik gondoskodni a kisebbekről. Legidősebb fia otthagyta az iskolát, hogy segítsen fenntartani a családot.

Mariam Nabatanzi, gyermekeivel (Profimedia)

Mivel rengeteg éhes szájat kell etetnie, Mariam sokféle munkát elvállal, dolgozott fodrászként, rendezvényeken dekorált, emellett fémhulladékot gyűjt és értékesít, gint készít, és növényi gyógyszereket is árul.

A család, mely afrikai viszonylatban is igencsak népesnek számít, négy szűkös kunyhóban él. Hús vagy hal ritkán kerül az asztalukra, leginkább kukoricalisztből főznek, ebből naponta legalább 25 kiló fogy.

Mariam élete bővelkedett a tragédiákban. A születése után három nappal az édesanyja elhagyta őt, az édesapját és öt testvérét. Apja később újranősült, de mostohaanyjuk megmérgezte a testvéreit, akik mind meghaltak. Az akkor 7 éves Mariam csak azért menekült meg, mert épp egy rokonánál volt látogatóban.

Mariam a történtek hatására döntött úgy, hogy nagy családot szeretne, eredetileg 6 gyereket tervezett.

Mivel neki nagyon nehéz gyerekkora volt, és már nagyon fiatalon felnőtt módjára kellett felelősséget vállalnia, arra törekszik, hogy az ő gyerekei boldogok legyenek. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top