Család

Igazi kis hős! 7 éves kislány mentette meg a családja életét

Csupán annak köszönheti a dél-walesi család az életét, hogy 7 éves kislányuk megjegyezte az iskolában, a tűzvédelmi oktatáson hallottakat.

Jaydee-Lee Dummett, 7 éves kis lány felébredt az éjszaka közepén és látta, hogy 4 éves öccse, Leylan zavart és eltorzult az arca.

Mivel nem sokkal korábban tartatottak az iskolájukban tűzvédelmi oktatást, Jaydee emlékezett, hogy milyen jeleket kell keresni, ami esetleg a gázmérgezésre utal és rögtön megnézte, hogy a házuk szén-monoxid riasztója, hogyan világit. Rögtön cselekedett, amikor látta, hogy az piros jelzést mutat, rögtön hívta a gáz-hibabejelentő számát, mert még arra is emlékezett.

A kislány anyukája, Anya Lindy Burke, elmondta, hogy

Nagyon büszke vagyok – megmentette az életünket. A gázbiztonságról szóló oktatáson való részvétel után pontosan tudta, mit kell keresni. Miután látta, hogy a testvére zavart, rögtön kereste a szén-monoxid mérgezésének egyéb jeleit, majd szinte ösztönösen hívta gáz vészhívó számot. Még mindig nem tudom elhinni!

Sean Ward, a Wales & West Utilities sürgősségi mérnöke elmondta:

Jaydee-Lee gyors reagálása megmentette a családja életét, ezért meg kell dicsérni.

A fochriwi általános iskola szóvivője elmondta, hogy Jaydee-Lee példakép lett a többi diák számára.

Via: Mirror

Kép forrása: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top