Család

Még mindig albérletet keres a mozgássérült ikerlányokat nevelő anyuka

Hónapok óta hiába keresnek, nem találnak új albérletet Budapesten. Lányai már nagyon el vannak keseredve.

Még mindig bajban a mozgáskorlátozott ikerpárt nevelő édesanya. Hónapok óta hiába keresnek, nem találnak új albérletet, mert az anya szerint alig van akadálymentes albérlet Budapesten – számolt be az RTL Híradó.

Ugyan sikerült találniuk egy házrészt, ám a tulajdonos végül meggondolta magát – a fűtésre hivatkozva –, így mégsem költözhettek. „Ajánlatok sem érkeztek, úgyhogy eléggé el vagyunk keseredve. Vagy nem akadálymentes, vagy közlik, hogy gyerekeseket semmiképpen nem fogadnak, elég nehéz a helyzet, főleg a magas árak miatt. Mi meg két kerekesszékkel nem férünk el egy 20 négyzetméteres lakásban” – panaszkodott az anyuka.

 

Mint mondja, sok tulajdonos attól fél, hogy gyerekeseket nem tud kirakni. „Igazából mi csak a Pető Intézet miatt vagyunk itt, ide járnak a gyerekek iskolába, és van családi házunk, tehát nem vagyunk hajléktalanok, csak az iskola miatt kényszerülünk Budapesten élni” – hangsúlyozta az anyuka. „Főleg a lányok vannak elkeseredve, mert nekik itt folyik 9 éve a fejlesztésük, Nóri zongorázni tanul. A Pető Intézetben tudják, hogy kell velük bánni. Egy vidéki iskolában, ahol nincsenek mozgássérültek, nagyon nehéz lenne, hogy oda beszokjanak” – tette hozzá. 

Az ikrek 9 éve csak azért költöztek Budapestre édesanyjukkal, hogy a Pető Intézetbe járhassanak

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top