Család

Ezért ne legyen rövidebb a nyári szünet

A gyermekpszichológus érvekkel támasztja alá, miért lenne rossz ötlet, ha meghosszabbítanák a tanévet.
vakáció nyári szünet gyerektábor

Évről évre felvetődik, hogy a tananyag töménysége miatt a nyári szünetet pár héttel megrövidítenék. A Borsod Online most egy gyermekpszichológussal vette végig, miért lenne rossz ötlet a hosszabb tanév.

A portálnak nyilatkozó Bánóczi Beáta szerint szükség van egy nagyobb tanulásmentes időszakra a diákok életében, amit bármi mással tölthetnek, mint a történelem, irodalom vagy matematika. A szakember az egyre erősödő hőségre is felhívta a figyelmet, mondván az elviselhetetlen meleg lehetetlenné teszi a tanteremben a koncentrációt. A legtöbb intézmény nem légkondicionált, a nagy hőségben pedig jelentősen csökken a gyerekek figyelme.

Általános iskola végéig a gyermeklét rendkívül fontos része, hogy van egy hosszú időszak, amikor nincs suli, és csak a felhőtlen játéknak és szórakozásnak lehet élni, középiskolában és egyetemen pedig ez remek alkalom a nyári munkavállalásra is. A fiatalok összespórolhatnak valamennyi pénzt drágább eszközökre (telefon, laptop) vagy utazásokra, emellett pedig a munka világával és a felnőtt léttel is egyre közelebbi kapcsolatba kerülnek, így nem olyan hirtelen a váltás a tanulmányok elvégeztével” – mondta a boon-nak Bánóczi Beáta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top