Család

A júliusban szülő kismamák sem bukják a babaváró hitelt

Július 31-ig kaptak haladékot a várandós kismamák!

Egy új rendeletmódosítás gondoskodik arról, hogy a július elején szülő kismamák ne essenek el a babaváró támogatás lehetőségétől. 

A 2019. június 26-i Magyar Közlönyben megjelent egy rövid, de fontos kiegészítés a babaváró hitelre vonatkozóan. E szerint azok a párok, amelyeknek 2019. július 1. és 31. között születik meg a vér szerinti gyermekük, és legkésőbb 2019. július 31-ig benyújtják a kölcsönkérelmet, jogosultak lesznek a születendő gyermekük után a kamattámogatásra és a gyermekvállalási támogatásra is.

terhesség várandósság babaváró

(iStock)

Egyértelművé vált az a kérdés is, ami arra vonatkozik, hogy pontosan mikortól érvényesíthető kamattámogatás. Ezzel a problémával korábban a Bank360 is többször szembesült, a módosítás azonban eloszlatta a kételyeket: a rendelet egyértelművé teszi, hogy a kedvezmények igénybevételénél a kölcsönkérelem benyújtásának az időpontja számít. A Bank360 a Kormányzati Ügyfélvonaltól kapott információk alapján korábban is ezen az állásponton volt.

A kormány már utalt rá, hogy tervezi megoldani a problémát, amely szerint azok a párok, amelyek július első heteire várták a gyermeküket, eleshetnek a kamattámogatástól, mert nem tudják időben beadni a támogatást – például a hiányzó TB-jogviszony igazolás miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top