Család

4 hiba, amit a férfiak elkövetnek az ágyban

Nem arról van szó, hogy mennyire jó egy pasi az ágyban, hanem arról, milyen gondolatai vannak szex közben.

Laurie Watson szexterapeuta már 27 éve dolgozik a szakmájában, amit ő nem tud a felnőttek szexuális életéről, az valószínűleg nincs is. A páciensei problémái alapján már leszűrte a legfontosabb tanulságokat, hogy általában mi okoz gondot a párok szexualitásában. Nem azzal van a baj, hogy a férfiak ne tudnának eleget szexről, trükkökről, női testről, hanem általában a gondolatok között kell keresni a problémát.

Milyen hibás gondolatmenetet követnek a férfiak, ami gondot okozhat a szexben?

1. „Nem akar szexelni velem, biztos már nem tetszem neki”

Ha a nőnek épp nincs kedve, vagy valami miatt huzamosabb ideig alacsonyabb a libidója, akkor a férfi ebből azt szűri le, hogy már biztos nem vonzódik hozzá a nő. Azért van ez, mert a férfi számára a vonzalom szinte rögtön érezhető fizikai szinten, sok esetben már annyi elég neki az erekcióhoz, hogy meztelenül meglátja a párját.

A nőnél ez másképp működik, ha lát egy vonzó férfit, nem áll hadrendbe rögtön az összes nemi szerve, hogy szexeljenek. Fizikai reakciót nem vált ki a nőből a meztelen férfi látványa, a vágy nála az emlékekből, képzeletből és fantáziából tevődik össze. Ha tehát egy férfi el akar csábítani egy nőt, sokkal inkább az intellektusára, mint az érzékszerveire kell hatnia.

szex szexterapeuta férfi

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

2. „Nem jól csinálok valamit, mert ilyen hosszú ideig tart, hogy felizgassam”

A nő is szeretne azonnal felizgulni, de általában a pszichéje ezt megakadályozza, és sokkal több idő kell neki előjátékkal ahhoz, hogy elengedje magát teljesen. Ettől viszont a férfi azt gondolja, biztos vele van a baj, hiszen az ő fogalmai szerint a felizgulás egy gyorsabb folyamat. Ha a nő ilyenkor megérzi a férfi frusztrációját, akkor pedig még nehezebben engedi el magát, így egy öngerjesztő körbe kerülve akár kútba is eshet az együttlét.

3. „A jó szex a hosszú erekción múlik”

A szakemberhez sok olyan férfipáciens érkezik, aki az erekció miatti aggodalommal gyilkolja le a hangulatot szex közben. Ilyenkor annyira koncentrál a saját teljesítményére a férfi, hogy megfeledkezik a nőről közben, amit persze megérez a nő is. A terapeuta szerint erre az egyetlen jó megoldás a nyílt kommunikáció a párok között, illetve az orális szex sűrű gyakorlása is jót tehet a kapcsolatnak.

4. „Gyorsan térjünk a lényegre”

Mivel a férfi számára a nemi szerv stimulálása a legfontosabb, ezért gyakran azt gondolja, hogy ugyanerre van szüksége a nőnek is. Pedig a nőnél a pszichológiai felkészülés elengedhetetlen, és ha rögtön a lényegre tér a férfi, például a konyhában, mosogatás közben hirtelen be akar nyúlni a nő bugyijába, akkor akárhány éve is házasok, a nő letámadva érezheti magát. Inkább több időt kell szánni a csókokra és simogatásokra, ha a férfi a megfelelő hatást szeretné elérni, és mindkét fél számára kielégítő szexuális együttlétet kíván a társával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top