Család

Az elvált anya ne beszélgessen más férjével!

Ne is köszönj vissza lehetőleg más férjének, ha elváltál, mert a játszótér összes féltékenységét magadra zúdítod.

Ha elvált anya vagy, akkor más férjével eszedbe se jusson beszélgetni, mert ha mégis megállsz a játszótéren vagy az oviban két kedves szóra, biztos lehetsz benne, hogy gyilkos pillantások kísérnek majd. A féltékenység csak úgy perzsel, mert ha elvált nő vagy, akkor tuti biztos, hogy más férjére fáj a fogad. El akarod csábítani, azért van rajtad az a kinyúlt póló, és reggel is azért felejtettél el megfésülködni, hogy teljes pompádban tekerd el az összes férj fejét.

Mert ha elvált vagy, akkor te csakis egy kétségbeesett, magányos nő lehetsz, aki éjjel-nappal azon erőlködik, hogy új férjet vadásszon magának.

A válással kiveszett belőled minden erkölcsi tartás is, amint aláírtad a papírokat és elkezdődött a nyomorult, férjmentes életed, már nem is tartod magad az elveidhez, hogy soha nem robbantanál szét egy családot. Nem, te egy elvált anya vagy, aki bármire képes, hogy pasast fogjon magának, ezért simán átgázol az összes férjezett anyán, amikor a férjeknek válaszol, netán kérdést tesz fel reggel félkómásan az oviban, hogy mit kell hozni a ökonapra holnap. Mindez a csábítás netovábbja, feleségek menekítik tőled messzire a férjeket, nehogy vércseként lecsapd őket a kezükről.

Pedig valójában eszed ágában sincs újra igába hajtani a fejed, és örülsz, hogy kiléptél egy rossz házasságból.

Egy jó ideig biztos, hogy nem akarsz újra komoly kapcsolatot, a lazákat pedig nem mások férjével képzeled el, mert az megint csak csupa szenvedés lenne, sok sírással és sok problémával. A hátad közepére sem kívánod más férjét, nemhogy csábítani akarnád.

féltékenység elvált anya

Képünk illusztráció (Forrás: Unsplash/Caroline Hernandez)

Ráadásul azt sem tudod, hol áll a fejed, mert egyedül neveled a gyerekeidet, ami annyiféle feladattal jár, hogy az utolsó gondolataid között is leghátul van egy új kapcsolat. De ez valahogy nem jut el a játszótéri ítélőszék logikájáig, csak potenciális veszélyforrást látnak benned.

A férjeiket sem nézik sokra, amikor féltékenységi jelenetet rendeznek azért, mert elvált anyával állt szóba: mintha csak egy bábu lenne, akinek nincs saját akarata, nincs esze, hogy belássa, semmi értelme viszonyt kezdeni, és csupán egy ösztönlény lenne, aki minden nőre ráugrik, aki kikezd vele a felesége szerint.

De ne vedd magadra, ha elvált anyaként féltékenyen méreget a többi anya, mert félti a férjét.

Nem veled van a baj, nem rólad szól ez, hanem az ő kapcsolatukról. Arról, hogy nem bíznak a férjükben, és nem bíznak magukban. Nem kell direkt bosszantani őket, de nem is kell elkerülni más férjével minden kapcsolatot. Miért ne lehetne a játszótéren beszélgetni egy iskolatárs apukájával? Mi abban a bűn, ha segít leszedni a csúszdán rekedt kétéves gyerekedet? Miért tilos két jó szót szólni az ellenkező nemhez, ha elvált anya vagy? Tényleg olyan nagy ügy?

Inkább viselkedjen mindenki felnőtt módon: ha a férjében nem bízik, akkor az indulatát ne az elvált anyán töltse ki, hanem kommunikáljon élete párjával. Ha féltékenység gyötri, akkor nem az elvált anya a hibás, aki csak létezik ugyanabban a térben, hanem érdemes lenne dolgozni azon, hogy mi lehet az eredője ennek a kínzó érzésnek. És felejtsük már el ezt a hozzáállást, hogy ha egy nő elvált, akkor biztos más férjét akarja megszerezni magának, mert a legtöbb esetben szó sincs erről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top