Család

Kövér László megmondta, ki a jó magyar

Az Országgyűlés elnöke szerint az, aki eleget szül.

Kövér László szombaton Gyergyószentmiklóson járt, és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen kifejtette, mire lenne szükség a magyarországi demográfiai helyzet javításához. 

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából. Szerinte a munka neheze azonban csak ezután jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van. Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt.

Sorbán Attila Örs fõszervezõ (b), Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (k) és Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke (j) érkezik az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborának pódiumbeszélgetésére Gyergyószentmiklóson 2019. augusztus 10-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Hozzátette: erre Székelyföldön van már pozitív példa. Egy meg nem nevezett községben a születések száma meghaladta a temetésekét, mert divattá vált a 2-3-4 gyermekes család. Úgy vélte: a gyermekvállalási kedvet a közösség mintaadó ereje befolyásolja.

Szerinte rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy

nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Kövér László azt is közölte, hogy egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top