Család

Megfelelő táplálás kedvence egészségéért (X)

Az állatorvosok egybehangzó véleménye szerint kedvenceink egészsége nagyban függ a megfelelő táplálástól. Főként, ha valamilyen egészségügyi probléma miatt különleges diéta javasolt a számukra.


A Fressnapf erre az igényre reagálva álmodta meg a szakértők segítségével gondosan összeállított PetBalance Medica diétás eledeleket a különleges odafigyelést igénylő kutyusok és cicák számára. A termékcsaládból nem hiányoznak a diétás jutalomfalatok sem, így lábadozás idején sem kell lemondani a kényeztetésről. A különböző formulák (száraz és nedves) összetételünknél fogva kombinált etetésre is alkalmasak, anélkül, hogy megszegné a gazdi a táplálási követelményeket. A PetBalance Medica termékek így hozzájárulnak az érintett állatok életminőségének fenntartásához és javításához.

Milyen problémákhoz nyújt speciális diétás eledeleket a PetBalance Medica?

1.      Túlsúly, illetve cukorbetegség

2.      Táplálékallergia

3.      Húgyúti problémák

4.      Emésztési problémák

Milyen fontosabb jellemzőkkel bírnak az egyes eledelek?

1. SÚLYCSÖKKENTŐ DIÉTÁS ELEDEL
A termék alacsonyabb energiatartalma segít csökkenteni az állat testsúlyát. Csökkentett szénhidráttartalmának köszönhetően szabályozza a glükózellátást, amely diabetes mellitus esetén hasznos, a zselatinhidrolzátum pedig segítheti az ízületi porcok képződését.

DIABETES DIABÉTESZ ELLENI DIÉTÁS ELEDEL
Az eledelben lévő összetett szénhidrátok alacsony részarányának köszönhetően a glükóz csak lassan szabadul fel az állat szervezetében. Gabonamentes receptúrájának révén alacsony keményítőtartalommal bír, magas rosttartalma pedig késlelteti a glükóz felszívódását.

2. HIPOALLERGÉN
Szárazeledelben jelenlévő, kisebb alkotórészekre bontott állati fehérjék nem váltanak ki immunreakciót. A 200 g kiszerelésű nedveseledelben a lazac az egyetlen állati fehérjeforrás. A termékek gluténmentesek, gabona helyett nem allergén hatású burgonya és rizs felhasználásával készülnek. Magas esszenciális zsírsavtartalmuk elősegítheti a bőr egészségének helyreállítását.

3. VESEKÍMÉLŐ DIÉTÁS ELEDEL
Az eledel a vese tehermentesítése érdekében alacsonyabb foszfortartalommal rendelkezik. Fehérjetartalmát a máj és a vesék tehermentesítésének megfelelően állítottuk be, míg vizeletlúgosító hatását a húgykő megelőzéséért fejlesztettük ki.

HÚGYKŐ ELLENI DIÉTÁS ELEDEL

A termék hatékonyan segíti a meglévő truvitkövek feloldását, valamint lényegesen csökken azok újraképződésének kockázata is. Az eledel fogyasztásának hatására a vizelet pH-értéke is csökken.

4. KÍMÉLŐ ÉTREND
Könnyen emészthető összetevői, valamint a benne lévő mannán-oligoszacharidok (MOS) hozzájárulhatnak a bélrendszer egészségéhez. Megnövelt elektrolittartalma pedig segít a folyadékvesztés esetén fellépő szükségletek fedezésében.


Várjuk szeretettel a Fressnapf áruházban, hogy személyesen segíthessünk az állatorvosi ajánlásnak leginkább megfelelő PetBalance Medica termékek kiválasztásában. Hisszük, hogy az egészséges étkezés minden kedvencnél fél siker – a másik felét pedig az Ön gondoskodására bízzuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top