Család

Hétköznapi jótett: ismeretlen segített odaérni gyermeke születésére

Az amerikai fegyveres erő egyik őrmestere majdnem lekéste gyermeke születését a vihar miatt, egy idegen sietett a segítségére.

Seth Craven őrmester kisfia születésére igyekezett haza Afganisztánból – egy hétfői napon indult. Először Kuvaitba repült, majd megérkezett Philadelphiába szerda hajnalban. Innen már csak Charlestonba kellett volna eljutnia, ám a zord időjárás miatt törölték a járatokat.

Feleségét tervezett császárra írták ki péntek kora reggelre, úgyhogy Seth-nek nagyjából két napja maradt, hogy megoldja a helyzetet, és odaérjen fia születésére. Újabb repülőjegyet foglalt csütörtökre, a legkorábbi gépre, ám a vihar miatt az sem szállhatott fel. Ezt követően autót  próbált bérelni, de már nem talált szabad járművet.

Ekkor megfordult a szerencséje, egy kedves ismeretlen – aki hallotta történetét – felajánlotta, hogy elviszi. A Charlene nevű nő 8 órát vezetett, hogy az őrmester időben hazaérjen kisfia születésére. Seth elmesélése szerint a nő semmit nem fogadott el jócselekedetéért, annyit kért csupán, hogy küldjenek majd képet a kisbabáról.

„A legtöbbször negatív híreket hallunk, ez az eset mementó, hogy vannak köröttünk jó emberek. Charlene-nek hatalmas szíve van, a legtöbb ember nem tette volna ezt meg a helyében” – mondta Craven őrmester.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top