Család
Szponzorált tartalom

Ez az 5 legfontosabb dolog, ami egy első osztályos számára nélkülözhetetlen

Ha most megy első osztályba a gyereked, a listán kívül, amit az iskolában kapsz, érdemes még néhány dolgot beszerezned, hogy ne érjen meglepetés.

Az iskolatáska, a tornazsák, a tízórai, a füzetek és a tolltartó jó eséllyel egy szülő fejéből sem megy ki, de ha most megy első osztályba a gyereked, néhány dolog, még ha evidensnek is tűnik, lemaradhat a listáról.

Tisztasági csomag

Ma már a legtöbb iskolában megkérik a szülőket, hogy vigyenek be WC-papírt, szalvétát, papír zsebkendőt az iskolába, de ezenfelül is fontos, hogy külön is legyen a gyerekednél egy-két apróság, ami biztosítja számára a megfelelő higiéniát. Pakolj a táskájába fertőtlenítő kendőt, amibe napközben bármikor megtörölheti a kezét, és mindig legyen nála papír zsebkendő is. Fontos, hogy már kiskorától kezdve környezettudatosságra neveld, így lehetőség szerint válassz mindenből olyat, ami újrahasznosított papírból készült!

Jó minőségű radír és ceruzák

A jó minőségű ceruzák és a radír nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a gyereked megszeresse a tanulást. Természetesen nemcsak a tolltartója tatalmán múlik az, hogy szeret-e majd iskolába járni, de nagyban megkönnyítheti a tanulását az, ha a radír nem maszatol, ha a ceruza hegye nem kopik el fél perc alatt, vagy ha nem kell erősen rányomni a papírlapra ahhoz, hogy egyáltalán fogjon. Bár a gyerekek számára vonzó lehet a színes-szagos radír, de rendszerint teljesen haszontalan, és a ceruzáknál se a külcsínt, hanem a minőséget nézd – ha puritánabb a ceruza utólag még mindig feldíszíthetitek matricákkal!

Üzenőfüzet, leckefüzet

Az üzenőfüzet az egyik leglényegesebb, amivel minden iskolásnak rendelkeznie kell, egy elsősnek pedig különösen fontos, hogy legyen egy leckefüzet a táskájában. Mivel a gyerekek pont abban a pillanatban képesek elfelejteni szinte bármit, ahogy az elhangzik, ezért az üzenőfüzet kardinális jelentőséggel bír. Első osztályban a tanító ebbe a füzetbe tud írni, ha valamilyen kérése van a szülő irányába, és itt láthatod azt is, hogy mikorra milyen leckét kell elkészítenie a gyerekednek.

Megfelelő szék és asztal

Az íróasztalon és a széken lehetőség szerint ne spórolj! Nagyon fontos, hogy a gyereked magasságának megfelelő, állítható íróasztal mellett tanulhasson, valamint olyan széken, amely ergonomikus, és kellő támasztást ad a hátának. Lehet, hogy rövid távon az olcsóbb bútorok jó megoldásnak tűnnek, de hosszú távon a többszörösébe is kerülhetnek, ha néhány hónap alatt kinövi, vagy tönkre mennek.

Váltócipő

A váltócipő főleg első és második osztályban fontos, amikor a gyerekek még gondolkozás nélkül belegázolnak a pocsolyába, a sárba, és nem annyira jók a koordinációs képességeik. Akár átázik, akár koszos lesz a cipő, jó, ha van a gyerekednél egy váltó, amit át tud venni bent, az osztályteremben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top