Család

Ismerd meg a nőt, aki negyvenéves korára 44 gyereket szült!

Mariam Nabatanzit Uganda legtermékenyebb asszonyának nevezik.

Mariam Nabatanzi Uganda középső részén, Kabimbiri faluban él, ahol úgy ismerik, „az ikeranya, aki négyes ikreket szül”. A negyvenéves Nabatanzi valóban többször is szült már ikreket: élete 18 évét terhesen töltötte, ezalatt hatszor ikerpárt, négyszer hármas ikreket és háromszor négyes ikreket szült az egykék mellett.

A 44 megszült gyerek közül 38 maradt életben, a legtöbben otthon laknak. Nabatanzi ráadásul egyedül neveli őket. A nőnek nem volt könnyű élete: azt állítja, gyerekkorában a nevelőanyja meg akarta mérgezni őt, majd férjhez adta egy 28 évvel idősebb férfihoz, akinek az előző házasságából született gyerekeit is ő nevelte. 13 évesen esett először teherbe, és a hatodik terhessége után már a 18. gyerekét szülte meg. Ekkor orvoshoz ment, hogy ne születhessen többé gyereke, de azt mondták neki, bármiféle beavatkozás életveszélyes lehet.

2016 decemberében aztán az orvosa elintézte, hogy ne lehessen több gyereke. Nabatanzi úgy fogalmazott, „belülről vágták át a méhét”. A nő eközben a férjét sem látja túl gyakran, a férje nagyjából évente egyszer kerül elő. Tavaly áprilisban a Daily Monitor írt Nabatanziról, azóta az interneten gyűjtenek neki pénzt. Egy hónap alatt 10 ezer dollár gyűlt össze.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top