Család

Horvátországi horrorbaleset: adományokkal segítettek a magyar teniszedzőnek

Barátok, sporttársak segítettek a férfinak, akinek a kocsijába nyáron belerohant egy horvát sofőr.

Mi is megírtuk, hogy júliusban a horvátországi Sveta Helenánál egy BMW csaknem 150 kilométer/órás sebességgel belecsapódott egy autópálya-fizetőkapunál várakozó kocsiba. A vétlen autóban a magyar származású Daniel D. ült a feleségével, Anával és kisfiukkal, Dominikkel.

A balesetben mindhárman megsérültek, az apának több csontja is eltört, és az ütközéskor a holmijaik is tönkrementek. Ráadásul a férfi teniszedzőként dolgozott, egy ilyen súlyos baleset után nem könnyű visszatérnie. Ezért egy adománygyűjtő oldalon szereztek pénzt a családnak: 1820 dollár, több mint félmillió forint jött össze – írja a Bors.

„Dani edző, de több csontja is eltört. Ana laptopja, ami a munkaeszköze volt, tropára ment. Féltjük őket és a kis Domit, így legalább ennyivel szerettük volna őket segíteni, hogy az újrakezdés könnyebb legyen. Így is pokoli nehéz lesz”

– mondta a lapnak egy barát.

A hosszú kórházi kezelés után a család már visszatért hazájába, Ausztráliába.

A zágrábi bíróság közben két hónappal meghosszabbította a BMW-t vezető horvát Ozran M. előzetes letartóztatását. Korábban kiderült, hogy a férfi nemrég jött ki a drogelvonóról, és a baleset idején is többféle kábítószer volt a szervezetében.

(Kiemelt kép: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top