Család

Ebédtartozása volt a suliban, szemét dolgot műveltek a kisfiúval

Ebéd helyett sajtos szendvicset kapott.

Az Ohio államban lakó kisfiúnak ez volt a legrosszabb születésnapja, mivel megszégyenítették, és elvették tőle iskolai ebédjét, mert nem volt elég pénz a számláján – adta hírül a CNN  nyomán az Index.

Képünk illusztráció/Fotó: iStock

Jefferson Sharpnack hazaérve elmondta nagymamájának, Diane Bailey-nek, hogy megtagadták tőle az ebédjét az iskolai menzán, és az általános iskola konyhásai azt mondták, érje be sajtos kenyérrel. A megszégyenítő eset ráadásul a kisfiú kilencedik szülinapján történt mások előtt, az ebédlőben; Bailey szerint egy mindössze 9 dolláros adósság miatt.

Jeffersonék nemrégiben költöztek ide, és benyújtották kérelmüket az ingyenes és kedvezményes ebédprogramba, így a nagymama szerint eleve nem is kellett volna fizetniük semmit az ebédért, de a kérvényük még feldolgozás alatt állt.

Jefferson története bekerült a helyi újságba, ami arra késztette az iskola vezetőit, hogy újraértékeljék politikájukat. Az iskolafelügyelő máris értesítést küldött a szülőknek arról, hogy minden diák megkapja az általános ebédet, számlaegyenlegtől függetlenül. „Érzékenyek vagyunk a családok pénzügyi nehézségeire és az iskolai reggeli és ebéd költségei miatti kihívásokra” – szabadkozott Jeff Miller felügyelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top