Család

Évente közel 3 hónapot altatják a gyerekeiket a szülők

Nagyjából évente kétezer órát fordítanak a szülők a legkisebb családtagok elaltatására.

Egészen pontosan 1977 óra megy el évente azzal, hogy a szülők megpróbálják álomba imádkozni a gyerekeiket – derül ki egy új kutatásból, amelyről a Mirror című brit lap számolt be. Ez átszámolva 82 napra jön ki, vagyis csaknem három hónapot fordítanak erre évente az anyukák-apukák.

A fenti adatok az ágymatracokat forgalmazó Sleep Junkie által készített felmérésből derült ki. A kutatás során olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt másfél évben már biztosan szülők voltak. Meglepő eredmény született: átlagosan napi (!) 5 óra 25 perc kellett ahhoz, hogy a gyerekeket többször is el tudják altatni. 

A jól sikerült altatás végére sok szülő maga is álomba szenderül (Fotó: iStockphoto)

Autózás és mesélés a tuti „altatók” között

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy milyen megoldásokat eszeltek ki a szülők a kicsik altatására. Ezek között szerepelt a séta, a mesélés, de például az autózás is: a szülők átlagosan akár napi 41 percet is eltölthetnek a gyerekek álomba autóztatásával, ez nagyjából 32 kilométeres táv megtételére elegendő. 

A sétát választók átlag napi 1 óra 21 percet gyalogoltak a gyerekkel babakocsiban, hordozóban vagy a karjukban, ami bő 6,5 kilométert jelent. 

A mesélés tűnik a leghatékonyabbnak: az erre szavazó szülők átlagosan 34 percet olvasnak fel a gyerekeknek, ami körülbelül napi 17 oldal olvasásának felel meg. Korábban az nlc-n a babajógáról írtunk mint kiváló altató módszerről.

A nap többi részét olyan tevékenységek teszik ki, mint az etetés, a fürdetés vagy a „büfiztetés”. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top