Család

SMA-val küzd a tatabányai család két gyermeke is

A 3 és fél éves SMA-val, vagyis gerincvelő eredetű izomsorvadással diagnosztizált Dani a kezeléseknek köszönhetően sokat fejlődött, és most kiderült, másfél éves öccsére, Bercelre is ugyanez a küzdelem vár.

„Most nagyon megtörtek vagyunk, de megyünk előre. A gyerekeim teljes életet fognak élni, járni fognak, és boldogok lesznek. Ezért harcolunk”nyilatkozta az RTL Klub Híradójának a tatabányai édesanya, akinek középső és legkisebb gyermeke is SMA-ban, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenved.

A fiúk közül a nagyobbik, Bence tud járni, de mindegyik kisgyerekre hosszas kezelések és állandó orvosi kivizsgálások várnak. A riportból az is kiderült, tavaly sokan adományoztak a családnak, miután ki kellett költözniük negyedik emeleti, lift nélküli lakásukból. A felajánlásokból és a korábbi lakásuk árából családi házat tudtak venni, amit egyelőre fel kell újítani.

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top