Család

Csontsovány medvecsalád szorítja össze a szívünket

Rolf Hicker kanadai fotós nemrég döbbenetes fotókat osztott meg Facebook-oldalán egy nőstény grizzly medvéről és két bocsáról. A Brit-Kolumbia partvidékén, a Knight-tengeröböl területén élő medvék csonttá soványodtak, így nem sok esélyük maradt a túlélésre, különösen így tél közeledtével – olvasható az Index.hu oldalon.

A szívszorító képeket pár nap alatt több ezren osztották meg a közösségi médiában, és a medvék megmentése érdekében gyűjtést is indítottak. Ennek köszönhetően környezetvédők ötszáz lazacot vittek az éhező medvéknek.

Pontosan nem lehet tudni, hogy miért fogyott csontsoványra a szóban forgó  medvecsalád, de az a legvalószínűbb, hogy a medvék egyszerűen nem találtak maguknak kellő mennyiségű táplálékot vadászterületükön. Ennek oka pedig az, hogy fő táplálékukból, a lazacból idén nagyon kevés van a terület folyóiban.

„Bajban vannak a medvék” – mondta Jake Smith, a Mamalilikulla First Nation medvefigyelő szervezet egyik vezető természetőre a CNN-nek. Smith szerint soha nem volt ennyire kevés lazac a folyókban.

Egy augusztusi kanadai halászati jelentés szerint a kanadai klíma kétszer gyorsabban melegszik, mint a globális átlag, és ezen folyamat miatt drasztikusan csökken a lazacok száma. A CNN értesülései szerint a kanadai természetvédelmi minisztérium csütörtökön napirendre veszi az éhező medvék ügyét.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top