Család
Szponzorált tartalom

Miért szerezz be világító nyakörvet kedvencednek? – 3 nyomós érv

Azon kívül, hogy jól láthatóvá teszed magad és kedvencedet mások számára is, még szól pár ütős érv a világító nyakörvek mellett!

A világító nyakörvek nem csupán a kiválóbb láthatóságot teszik lehetővé a sötétben, hanem szórakoztató kiegészítőként is szolgálnak, amit a gazdik mellett a házi kedvencek is azonnal megkedvelnek.

Fotó: iStock

De miért szerezz be egy ilyen nyakörvet? Mondjuk!

1. Fő a biztonság

A világtó vagy fényvisszaverő nyakörvek, medálok, hevederek, biztonsági fényvisszaverő mellények célja, hogy jól láthatóvá tegyék házi kedvencünk és az esti órákban, szürkületkor vagy sötétben növeljék a kutya biztonságát. Az őszi-téli időszakban, amikor már délután besötétedik sokkal megnyugtatóbb a séta, ha pontosan tudjuk, hogy kutyusunk merre van épp. Ráadásul ez nemcsak nekünk, de az autósoknak, járókelőknek és bicikliseknek is egyértelmű jelzés. Ha még nem szereztél be egy ilyen nyakörvet vagy hámot, akkor ne várj tovább!

Tudtad? A világító nyakörvek általában 200-500 méteres láthatóságot biztosítanak, de például a fényvisszaverő kiegészítőkénél ez a távolság pontosan 200 méter, azonban nem áll fenn az elemek lemerülésének a veszélye.

2. Nem utolsó a kényelem

A kutyahámok, fényvisszaverő elemekkel ellátott meleg kabátok vagy kutyapulcsik nagyon kényelmesek, ahogy a sima világító nyakörvek is. Egy a lényeg, hogy a kiválasztott termék legyen kényelmes a kutyus számára, hiszen, ha ő jól érzi magát, akkor a gazdi is boldog!

Fontos! A hétköznapi kutyasétáltatáshoz például a városban, ideális színesen világító nyakörv, medál vagy kutyahám használata. A színek segítenek megkülönböztetni a kutyát a város lámpáitól, valamint más kutyától is.

3. Gond nélkül mehet a sport!

Manapság szeretjük a kutyasétáltatást egybekötni a napi futóedzéssel is. Mivel már hamar sötétedik, könnyen meglehet, hogy a délutáni futást már csak  sötétben tudjuk megejteni, és ezzel együtt a kutyasétáltatást is. Szerencsére erre is megoldást adnak a világító kutyanyakörvek, amikkel felszerelhetjük a mellettünk futó kutyánkat. A szakemberek szerint sporttevékenységekhez a legideálisabbak a kedvencek számára a minőségi fényvisszaverő mellények vagy kutyahámok, amik megvédik a kutyát a hidegtől is.

Tipp: Szerezzünk be vízálló, világító kiegészítőket is.  Ezek olyan termékek, amiknek nem okoz gondot eső, hó vagy saras terep.

Amit mindig tartsunk szem előtt:

A világító nyakörvnek vagy medálnak nagyobb távolságból is jól láthatóvá kell tennie a kutyát, azonban soha nem zavarhatja vagy nem vakíthatja el, mert ez megnehezíteni a tájékozódását vagy károsíthatja a látását.

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top