Család

Tétlenül nézte a debreceni nő, ahogy a barátja veri a gyerekét

A kislány sokáig senkinek sem mert beszélni a bántalmazásról, végül az iskolában vették észre, hogy baj van.

A Debreceni Törvényszék kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy debreceni férfit – írja a Cívishír. M. Gergő barátnőjével, a másodrendű vádlott M. A.-val közösen nevelte a nő előző kapcsolatából született legkisebb lányát. Közhasznú munkásként és alkalmi munkákból tartották el a családot, a férfi rendszeresen ivott.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A gyerek nem számíthatott odafigyelésre tőlük, nyugtalanná, szorongóvá vált, gyakran nem is aludt otthon, iskolába sem akart járni. Emiatt gyakran került konfliktusba M. Gergővel, aki agresszívan viselkedett vele és fizikailag is bántalmazta őt. Az anya szem- és fültanúja volt a bántalmazásnak, de nem kelt a kislány védelmére, sőt, azt mondta neki, megérdemelte, amit kapott.

A kiskorú sértett sokáig nem beszélt senkinek a vele történtekről. Hetekig nem járt iskolába; végül az intézmény jelezte ezt a gyermekjóléti központnak, ahol szakpszichológus kezdett el foglalkozni vele, ekkor beszélt először az őt ért bántalmazásokról. A kormányhivatal 2017 márciusában lakásotthonban helyezte el a gyerekeket. M. Gergő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék 2019 márciusában M. Gergő vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette és testi sértés bűntette miatt egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát M. A. gyereke felett.

Az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntette és bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top