Család

Kutatás: évente 47,5 milliót kéne keresniük az anyáknak

A kutatás szerint ennyit érdemelnének az anyukák.

A Salary.com tanulmánya állítja, hogy a főállású anyukáknak évente 160 ezer dollárt (kb. 47,5 millió forintot) kellene keresniük, ugyanis ennyit ér az ő mindennapos munkájuk, írja a 24.hu.

gyerekvállalás anyaság életkor

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

A Salary úgy jutott erre az eredményre, hogy a kutatás során az összes olyan szóba jöhető munkát latba vette, amelynek kihívásaival egy főállású anya nap mint nap találkozhat. Az anyák így például egy személyben tanárok, dietetikusok, személyi edzők, vízvezeték-szerelők, fotósok és portások, mindezt 96 órás munkahéttel számolva.

A tanulmány a pénzügyi lehetőségek átláthatóságának segítése mellett azért is íródott, hogy valamifajta elégtétellel szolgáljon ezeknek a nőknek, akik sok esetben saját karrierüket adták fel a család érdekében. A tanulmány legfontosabb üzenete tehát nem az anyagiakra vonatkozik, hanem hogy rávilágítson arra, hogy főállású anyukának lenni az egyik legnehezebb dolog a világon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top